Booking.com
Početna » News » Društvo » Pesnikinja poklonila deci besplatan obilazak Muzeja Iluzija! (FOTO)
Društvo

Pesnikinja poklonila deci besplatan obilazak Muzeja Iluzija! (FOTO)

Pesnikinja poklonila deci besplatan obilazak Muzeja Iluzija!
Foto: Privatna arhiva

Opšte je poznato da mališani vole da maštaju. Složićemo se isto tako i odrasli ljudi. Kada kod takve pareideolije pod uticajem mašte prepoznajemo neobične oblike, predmete, figure ili čak scene, znači da ste na pravom mestu u centru Beograda! 


Naime, srpska pesnikinja Božica Velousis u okviru svog humanitarnog rada, u ličnoj organizaciji a uz podršku predstavnika Muzeja Iluzija u Beogradu, priredila je deci predškolskog uzrasta i njihovim vaspitačicama Vaspitano-obrazovne ustanove „Kreativno pero“ ogromno iznenađenje, odnosno obilazak Muzeja Iluzija!

Ovaj Muzej je za samo nekoliko godina postao značajna ustanova kulture i nezaobilazna turistička atrakcija grada. Deo je franšize jednog od najbrže rastućih muzejskih lanaca, koji je do 2022. godine otvoren u više od 20 svetskih gradova. Uz pravo bogatstvo eksponata, zabavne i atraktivne varke izložene na gotovo 400 kvadrata u centru grada, predškolci su mogli naučiti nešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i naučnim objašnjenjima koja se nalaze iza iluzija, kako bi razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume. 

Pesnikinja poklonila deci besplatan obilazak Muzeja Iluzija!
Foto: Privatna arhiva

Kako se čini, posebno su se oduševili Vortex tunelom koji ih je potpuno izbezumio i naterao da se „bore“ u napredovanju, kroz rotirajući cilindar u nastojanju da naprave svaki sledeći korak po ravnoj i stabilnoj površini!

Pesnikinja poklonila deci besplatan obilazak Muzeja Iluzija!
Foto: Privatna arhiva

Radosni i ispunjeni, posle obilaska Muzeja, nasmejani predškolci su se vratili nastavi, a u pauzama evocirali uspomene na ovo novo iskustvo i naučno otkriće. U međuvremenu, pesnikinja Božica je uručila slatke poklončiće i učinila ovaj dan nezaboravnim.

Izvor: PRessSerbia

Foto: Privatna arhiva

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia