Booking.com
Sport News

PARTIZAN U SAMOIZOLACIJI! Testiranja na korona virus u ponedeljak!

PARTIZAN NAŠAO TRENERA: Mijailović otišao u Sloveniju po njega
Foto: ATA Images

Trener crno-belih je otkrio šta se dešava u Humskoj.


Savo Milošević je govorio o trenutnoj situaciji u sportu, ali i konkretno u Partizanu. Sport je gotovo potpuno paralisan (igra se u nekim državama), a uveliko se šuška o prekidanju takmičenja. Neke države su odlučile da se mečevi igraju bez publike, kao i Srbija.

– Možda nije trenutak da se nasmejemo, ali kod nas nema drasitčne razlike igra li se sa ili bez publike – okreće na šalu Savo Milošević sa željom da umanji tenziju zbog pandemije korona virusa.

Situacija je vrlo ozbiljna i upravo je o tome govorio i trener Partizana:

– Turska i mi, zvanično, nemamo veliki problem sa virusom, ali… Svuda je u okruženju, pitanje je trenutka kad će eskalirati u Srbiji. Svi drugi su igrali fudbal do određenog trenutka, dok broj obolelih nije došao do alarmantne cifre. Mi smo iz nekog razloga poslednji na toj skali obolelih, u skladu s tim se i država ponaša”.

Svestan sveg što se dešava ne sumnja da će u jednom momentu liga biti prekinuta.

– Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete ogromne mere zaštite i da je problem ozbiljan, što mi govori da će se u jednom trenutku preliti na Srbiju. Teško je predvideti, ali moramo da imamo u vidu da je samo pitanje trenutka kad će i kod nas liga biti prekinuta. To je neminovnost. Osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne samo fudbalska. Teško je u takvim okolnostima fokusirati se na fudbal, kad situacija spolja utiče.

Milošević analizirao derbi do detalja u TRI REČENICE!
Foto: ATA Images

Mere predostrožnosti su podignute na maksimum.

– Polako svi postajemo zavisni od situacije kad je u pitanju virus. Juče sam odveo ekipu u karantin, kako bih probao da sačuvamomir u glavama igrača. Za ponedeljak su najavljena tesitranja na virus. Pre četiri dana zabranjeno je da svakom ko nije zasposlen ulaz na Sportski centar “Zemunelo”. Ekipa je izolovana, mere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve uzkazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svetu razmišlja na taj način.

Igrači Partizana, kao i svi fudbaleri Superlige Srbije, za sada igraju mečeve. To nije nimalo lako kada se zna da se pojavljuju informacije da su mnoge njihove kolege među zaraženima:

– Moramo prvo u obzir da uzmemo zdravlje ljudi. Ovo postaje ozbiljno, mnogi su umrli, u takvim okolnostima postaje besmisleno pričati o takmičarskom aspektu. Kako održati ekipu na okupu? Neke stvari se podrazumevaju, momci su profesionalci, zarađuju platu, treninzi su njihova obavezea, ali to je najmanji problem, jer pričamo o pandemiji. Tad sport i fudbal postaju sekundarni.

Govorilo se i finansijskom aspektu čitave priče:

– Ne mogu o tim stvarima da pričam, mada to jeste deo problema. Finansijske posledice će se tek osetiti, ne samo kad je sport u pitanju. Cele države su blokirane, gubici su ogromni, posledice će se tek osetiti. Kad to kažem ne mislim samo na fudbal – zaključio je Milošević.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia