fbpx
Društvo Entertainment News TV

„Pad Haških begunaca – Ratko Mladić“ – večeras u 22h na Prvoj

„Pad Haških begunaca – Ratko Mladić“ - večeras u 22h na Prvoj

Povodom najnovije vesti da je Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, večeras će od 22h  umesto emisije “Ko ti pravi svadbu” i serije “Kako sam postao Rus” biti emitovatovana emisija „Pad Haških begunaca – Ratko Mladić“.


 

Pad Haških begunaca” je dokumentarno-politički triler o skrivanju, potrazi i hapšenju najtraženijih begunaca od strane međunarodne pravde, koji su optuženi za najteže ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Političke igre, nevoljna saradnja sa Tribunalom, sabotaže tajnih službi, jataci, lažni identiteti i holivudske transformacije begunaca, izdaje ljubavnica, doživljaj patriotizma i mnogo političkog mulja, učinilo je da do pada poslednjeg, od šestorice najtraženijih haških begunaca, prođe punih dvadeset godina od početka rata.

Dokumentarni film „Pad Ratka Mladića“ uz osvrt na rat i ulogu najtraženijeg begunca posle Bin Ladena, optuženog generala Vojske Republike Srpske, donosi priču o njegovom skrivanju, uticaju koji su na to imali javno mnenje i politički odnosi, akcijama potrage koje su propadale zbog različitih opstrukcija, finalnoj akciji i njegovom ponašanju posle hapšenja i poslednjim satima pred odlazak u Hag. Događaji o kojima ne postoje (dostupni) video materijali, prikazani su kroz grafičke i video rekonstrukcije na osnovu prikupljenih ekskluzivnih informacija i dostupne dokumentacije.

U rekonstrukcijama u ulozi Ratka Mladića je glumac Bora Nenić.

Autorski tim predvodi dugogodišnji novinar i urednik Slaviša Lekić, a između ostalih ga čine i koautor i pomoćnik reditelja Jovana S. Polić, koautor i urednik serijala Bojana Lekić, novinar Sanja Lončar koja je predvodila istraživački tim, direktor fotografije Nebojša Bašić, izvršni producent Bojan Morača.

Originalnu muziku za filmski serijal komponovao je Dobrica Višnjić.

Režija je poverena profesoru Draganu Elčiću, jednom od najnagrađivanijih domaćih reditelja u oblasti dokumentarnih filmova.

Produkciju potpisuju “Brendon” i “JSP”, a prava emitovanja za Srbiju i Crnu Goru ima TV Prva.

PRessSerbia

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close