Početna » Lifestyle » Gadgets and Tech » Ovu APLIKACIJU koristi CEO SVET, a nije Instagram
Gadgets and Tech

Ovu APLIKACIJU koristi CEO SVET, a nije Instagram

Ovu APLIKACIJU koristi CEO SVET, a nije Instagram

Najpopularnija mobilna aplikacija je WhatsApp kako navode rezultati najnovijeg istraživanja Digital 2023 Global Overview.


Ova internet platforma za razmenu poruka sa više od dve milijarde mesečno aktivnih korisnika bila je treća po broju preuzimanja u 2022. godini. Ovu aplikaciju koristi više od 420 miliona korisnika.

Deo ispitanih korisnici starosti između 16 i 64 godine navelo je da im je WhatsApp omiljena platfortma, iako Fejsbuk i Jutjub mesečno imaju više aktivnih korisnika.

Na drugom mestu je Instagram, s učešćem od 14,3 procenta, tek za 0,1 odsto većim nego Fejsbuk, koji se nalazi na trećem mestu.

Četvrtu poziciju zauzeo je kineski WeChat s 12,1 odsto, gotovo dvostruko više nego TikTok, koji je na petom mestu. Iza njih su Tviter i Facebook Messenger, s učešćem od 3,4, odnosno 2,6 procenata. Na začelju je Linkedin, za koji se opredelilo 0,9 odsto ispitanika, prenosi Tportal.hr

Taj je broj za 6,7 odsto manji nego 2021. godine. Među velikim aplikacijama WhatsApp je jedina koja je zabeležila takav pad.

S druge strane, TikTok je nedodirljivi šampion u toj kategoriji. Korisnici su mesečno proveli prosečno 23 sata i 28 minuta koristeći ga, što je za blizu petine više nego godinu dana ranije.

Sledi Fejsbuk s 19 sati i 43 minuta, dok je iza WhatsAppa Instagram s 12 sati. Najveći rast u odnosu na 2021. godinu zabeležio je Telegram – korisnici Androida na njega su potrošili skoro četiri sata mesečno, za 33 odsto više.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia