Booking.com
Lepota i zdravlje Lifestyle

Ovo su TRI MANJE POZNATA SIMPTOMA koja ukazuju da nešto NIJE U REDU SA CREVIMA!

Siguran ZNAK da NEŠTO NIJE U REDU sa vašim CREVIMA - Ukoliko vam stolica izgleda ovako, odmah se OBRATITE LEKARU

Evo o čemu je reč!


Creva mogu da otkriju mnogo o našem zdravlju, posebno znakove da nešto iznutra nije sasvim u redu.

Kako donosi britanski Daily Mail, lekari upozoravaju na nekoliko manje poznatih znakova koji mogu ukazivati da nešto nije u redu sa zdravljem naših creva.

Gasovi

Jedan od tih simptoma su gasovi. Iako su povremeni sasvim normalna pojava, lekari objašnjavaju da, ako dobijemo gasove nakon jedenja određene hrane, to može da bude znak da naša creva ne razgrađuju hranu onako kako bi trebalo.

Naime, stalna ozbiljna nadutost u trbuhu i preterani gasovi, koji su često povezani s drugim neugodnim simptomima creva kao što su retka stolica i/ili žurba za odlaskom, mogu da budu znak zdravstvenog problema s crevima.

Promene raspoloženja

Kako objašnjavaju lekari, naša probava i mentalno zdravlje međusobno su povezani, a svaki poremećaj u crevima može da rezultira stresom, teskobom, depresijom i drugim mentalnim zdravstvenim stanjima kao što je shizofrenija. Naime, poremećaj najčešće uzrokuje neravnoteža između mikroorganizama u crevima koji su odgovorni za održavanje zdrave probave.

Problemi s kožom

Rafinisani šećer i zasićene masnoće često mogu biti uzročnici lošeg kvaliteta kože jer mogu uzrokovati neravnotežu crevnih bakterija što može pridoneti kožnim problemima kao što su akne, rosacea, ekcem, psorijaza pa čak i perut.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

PRess Serbia