Booking.com
Travel

Ovo su najjeftinija mesta za letovanje: Čak tri atraktivne destinacije u Evropi

Tenerife: Raj od vulkanskih pejzaža pa sve do zlatnih plaža
Foto: Pixabay

Za mnoge su cene i troškovi jedan od najvažnijih faktora prilikom planiranja odmora.


Poznato je da na istom mestu cene mogu da variraju umnogome, pa tako na primer kafa može da košta od jedan i po do pet evra. Obrok, zavisno od vrste hrane i restorana, od 10 do 30 evra.

Naravno, uvek se može izračunati prosek, a upravo je to urađeno u okviru godišnjeg izveštaja britanskog Post Office-a, koji je objavljen pre nekoliko dana.

Peto mesto

Predstavili su 15 najboljih i najpovoljnijih svetskih destinacija, a u prvih 10 našle su se i tri evropske destinacije. Spisak se ne zasniva na ukupnoj dostupnosti cena, ne uzimaju se u obzir cene prevoza i smeštaja, već stvari na koje prosečni turista potroši u destinaciji.

Njihov izbor je pao na koka-kolu, pivo, kafu, vodu, vino, kremu za sunčanje, sredstvo protiv insekata i kremu za sunčanje – odnosno, ono što se mahom kupuje u prodavnicama u kafićima, prodavnicama i restoranima. Evo najpristupačnijih evropskih destinacija u 2024. godini:

Na samom vrhu liste nema evropskih destinacija. Tu su vijetnamski Hoi An, južnoafrički Kejptaun i kenijska Mombasa. Na četvrtom mestu, iznenađujuće, je japanski grad Tokio. Na ovih osam artikala, turisti će potrošiti 51,18 funti u Hoi Anu i 59,05 funti u Tokiju.

Najpristupačnija evropska destinacija zauzela je peto mesto na listi. Najpovoljnija letnja destinacija u Evropi, s obzirom na gore navedene parametre, je južni region Algarve, koji se nalazi u Portugalu, na obali Atlantskog okeana. Zadržali su petu poziciju u odnosu na prošlu godinu, a na posmatranih osam artikala turisti će potrošiti 59,69 funti, odnosno 69,96 evra.

Druga najpogodnija destinacija u Evropi, a sedma u svetu je Sunčani breg u Bugarskoj. Region na obali Crnog mora poznat je po noćnom životu koji privlači mlade, ali i po kulturnim znamenitostima u neposrednoj blizini. Korpa sa osam posmatranih proizvoda tamo košta 62,49 funti ili 72,92 evra.

Grad Pafos

Treće najpogodnije mesto za odmor u Evropi, a deseto u svetu je kiparski grad Pafos. Veruje se da je Pafos rodno mesto grčke boginje ljubavi Afrodite. Bogat je istorijskim lokalitetima, pa se u samom gradu, uz obalu, nalazi veliki arheološki park sa ostacima starih palata i pozorišta, mozaicima i stubovima iz različitih perioda antike.

Na ovom mestu na najsunčanijem evropskom ostrvu, korpa sa osam proizvoda koštaće vas 73,32 funte, odnosno 85,56 evra.

Izvor: PressSerbia/Putnikofer.hr

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia