Početna » Lifestyle » Ovo su najčešće GREŠKE u ljubavi! Izbegnite ih na vreme!
Lifestyle Saveti

Ovo su najčešće GREŠKE u ljubavi! Izbegnite ih na vreme!

Tri razloga zašto ljudi u zrelim godinama žele da ostanu samci

Ovih sedam grešaka najčešće prave partneri koji se na kraju razvedu. Evo kako da se to ne dogodi i vama.


Tek ste započeli novu romansu ili ste u vezi ili braku već godinama? Evo na šta upozoravaju advokati za razvode, na osnovu višegodišnjeg iskustva.

“Najčešći znaci upozorenja su dosadne rasprave o svakodnevnim stvarima, nekompatibilnost u krevetu i gubitak kontrole nad finansijama,” ističe advokat za razvode Ketrin Tomas za “Dejli mejl”.

Ona je otkrila i kako izbeći sedam najčešćih grešaka koje mogu da dovedu do kraja ljubavi.

Ne dozvolite da samo jedna osoba kontroliše novac

Čak i u slučaju da ga samo ta jedna osoba i zarađuje. Podela finansija i jasan uvid u njih znak su poverenja, a “odsecanje” jednog od partnera od informacija o novcu u kući prvi je signal upozorenja.

Ne pravite previše kompromisa

Da, kompromisi su važni i poželjni u vezi, ali kao i u svemu drugom, i u pravljenju kompromisa trebalo bi imati meru.

“Klijenti koji se razvode veoma često mi kažu da su previše puštali da bude po volji partnera, u želji da izbegnu konflikt, da bi se na kraju jednog dana probudili i shvatili da ništa nisu uradili za sebe,” navodi Tomas.

Nemojte “zakucati” uloge

Za mnoge parove, organizacija života podrazumeva da podele uloge i onda ih se slepo pridržavaju. Primera radi, jedno od njih radi po ceo dan, drugo vodi računa o svemu u kući. Ali stručnjaci podvlače važnost partnera u svetu koji zajedno grade, ne u dva potpuno odvojena.

“Veoma je važno da, na kraju dana, vi i partner možete da razumete jedno drugo. Da imate vremena i razumevanja za svakodnevne stresove ili doživljaje, da ih ne odbacujete jer o njima ne znate ništa,” upozorava Tomas.

Održite strast

Tomas navodi da se parovi, koji žele da se razvedu, “u 90 odsto slučajeva” žale na nerazumevanje druge strane za njihove intimne potrebe.

“Žene najčešće kažu da muškarci misle da se želja za odnosom ‘pali i gasi’ kao da ima prekidač, a zaista nije tako. Muškarci, stoga, onda misle da njihova partnerka nije raspoložena za ljubav, ne shvatajući da samo ne umeju da pročitaju njene signale i prilagode im se,” upozorava ona.

Ketrin podvlači da je ključ rešenja ovog problema komunikacija o tome šta želite, i kada, u krevetu.

Ne budite poslovni partneri

Duga veza ili brak sa decom, ponekad čine da vam život izgleda kao niz poslovnih zadataka koje morate da izvršite. Partnerski odnos tada postaje sličniji poslovnom, a zajednički život postaje raspored aktivnosti i njihova raspodela.

“Mnogi to ne shvate sve dok im deca ne odrastu. Kad se deca osamostale, partneri se odjednom pogledaju i shvate da u njihovoj vezi nije ostalo baš mnogo toga, jer ni o čemu, osim o obavezama, nisu pričali godinama,” navodi Tomas.

Opet, ovo je takođe problem koji se izbegava komunikacijom. Možda ste ophrvani obavezama, ali pronađite pet minuta da popričate o sebi, o svom odnosu, da uživate u nekoj opuštajućoj aktivnosti, to će ojačati vaš odnos.

Pronađite “cilj”

Duga i srećna veza zasniva se i na zajedničkom ispunjavanju ciljeva, makar oni delovali i beznačajno. Šta želite da radite, gde želite da živite, kako ćete odgajati decu i sva druga velika i mala pitanja moraju da budu rešena, i oko njih morate da se složite. U suprotnom, kasnije mogu da dovedu do ozbiljnih neslaganja i prebacivanja. Još jedan problem koji ćete rešiti komunikacijom, i to unapred, prenosi Mondo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Mondo

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia