Booking.com
Travel

Ovo su najbolji meseci za skijanje, iznenadiće vas

Ski sezona u Srbiji je počela: Pogledajte cene koje vas očekuju na skijalištima
Foto: Pixabay

Ako planirate skijaški odmor, troškovi će verovatno biti jedna od najvećih briga. Ski stručnjaci su otkrili najjeftinije mesece za posetu skijalištima, kao i kada ih treba izbegavati.


Laura Hejzel iz skijaške organizacije kaže da je važno da mudro birate vreme za odmor na skijalištima.

“Znati gde treba ići na skijanje je veoma važno. Mudro birajte, cene mogu biti upola manje iako je sazona. Takođe temperature mogu biti prijatnije krajem sezone, a sneg možete pronaći na nekim mestima i u aprilu”, rekla je Laura Hejzel is Ski Bita.

JANUAR – Hladno i jeftino

Skijaši koji nisu vezani za školske praznike trebali bi da krenu na skijanje tokom prvih nedelja januara, nakon što pestanu praznične gužve. Manje su gužve na stazama, nema borbe za mesto u restoranu i temperature su niske. Ukoliko birate Novu Godinu, ili Božić, cene će biti mnogo veće.

FEBRUAR – Skijanje u punom jeku

Čitava Evropa shvata da su već na pola puta u petomesečnoj sezoni skijanja. Odmarališta rade u punom jeku, a februarski praznici omogućavaju porodični odlazak na skijanje bez da deca izostaju iz škole. Ukoliko birate baš februar rezervišite svoj smeštaj godinu dana unapred.

MART – Vedro nebo i prostrane staze

Sa dobrom snežnom podlogom i toplijim prolećnim temperaturama, odmarališta su puna. Mart dočekuje skijaše koji uživaju u širokim stazama, plavom nebu i zalascima sunca. Potražite odmarališta sa pristupom stazi visoke nadmorske visine za bezbedno prolećno skijanje i ponesite zaštitu od sunca i toplu odeću.

APRIL – Još nije gotovo, dugi dani i niske cene

Često zanemaren april je idelano vreme za mnoge skijaške stručnjake i zaljubljenike, sa opuštenijom atmosferom u odmaralištima, dobrim snegom za ranojutarnji start i dugim toplim popodnevima u planinskim restoranima. Cene skijaških odmora obično su najniže. Ako Uskrs padne kasnije porodice mogu uživati u skijanju u toplijem vremenu i blažim klimama, bez izostavljanja dece iz škole.

DECEMBAR – Tražite ranu akciju

Obratite pažnju na snežne padavine u novembru i ispratite da li je napadalo dovoljno snega za skijanje u decemru. Budite spremni da sve ostavite i skijate po najnižim cenama pre nego što svi drugi shvate da je vreme za skijanje uveliko počelo.

Nema sumnje da su Božić i Nova godina na planinama iskustvo za pamćenje, ali ukoliko želite da idete sa porodicom ili grupom prijatelja potrudite se da rezervišete smeštaj godinu dana unapred da biste osgurali jeftinije aranžmane, piše “San.”

PRess Serbia