Booking.com
Zanimljivosti Lifestyle

Ovo su najbolji mali kućni ljubimci za one koji već imaju psa!

ara

Ukoliko imate psa a želeli biste da nabavite još nekog, manjeg kućnog ljubimca, verovatno se pitate da li će se on uklopiti sa vašim četvoronožnim ljubimcem.


 

Postoje razne vrste malih životinja koje možete izabrati, ali treba razmisliti o tome da li one neće na neki način smetati vašem psu ili iritirati ga iz ovog ili onog razloga. Neke stvari mogu se videti tek u praksi, ali u nastavku vam predstavljamo nekoliko životinja koje će se verovatno slagati sa vašom kucom.

Ptica

Neće moći da se igraju zajedno, ali trebalo bi da se slažu, pa makar i izdaleka. Važno je da ih upoznate postepeno, tako da pas ne pomisli da je u pitanju potencijalni trofej i počne da lovi nedužnu pticu. Ostaje samo da se vidi ko će proizvoditi više buke od dve životinje.

Morsko prase

Ponovo je bitno da ih postepeno upoznajete, ali pas i morsko prase mogu postati najbolji prijatelji i čak se često maziti. To prevashodno važi za nešto manje pse, ali i oni malo veći mogu biti nežni uz trud. Svakako budite na oprezu u početku, dok se ne naviknu jedan na drugog.

Činčila

Uprkos uvreženom verovanju, ove dve vrste mogu da budu složne i da bezbedno budu deo istog domaćinstva. Ono što je važno je da vaš pas pokupi miris činčile dok je u kavezu i tek kasnije interaguje sa njom kada je pustite napolje. Ipak će im trebati dodatna pažnja i provera naknadno.

Gušter

Ova kombinacija može da deluje čudno i opasno, ali to uopšte ne mora da bude slučaj. Istražite koje vrste guštera bi mogle da se slažu sa psima i u skladu sa temperamentom vaše kuce izaberite onog koji bi mogao da mu postane novi drugar. Ovde upoznavanje treba da ide još sporije i biće im potreban skoro konstantni nadzor.

Zec

Ovo najviše zavisi od toga koje je rase vaš pas – ukoliko je lovac, izbegnite uvođenje zeca u kuću. Nešto mirnije rase lakše će se uklopiti sa krznenim zekom i možda i postati drugari. Trebaće vam detaljan savet veterinara oko toga, ali na kraju možda dobijete zanimljivu kombinaciju prepunu međusobne ljubavi.

(citymagazine.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia