Booking.com
Početna » Lifestyle » Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!
Company Društvo Lifestyle News

Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!

Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!
Foto: Promo

Vip sobe i hrana kao u skupim restoranima!


Imali smo priliku da posetimo Viener Privatkliniku koja se nalazi u Beču, zdravstvenu ustanovu koja dve godine zaredom nosi titulu američkog Njuzvika i Statista ‘Najbolje bolnice na svetu’ i da se upozna sa multinacionalnim timom, načinom poslovanja, novinama u lečenju raka, ali i tri medicinske sestre koje dolaze iz Srbije.

Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!
Foto: Promo

Da se nalazimo u ‘ozbiljnoj’ zdravstvenoj instituciji, odmah nam je bilo jasno.

Na ulazu u kliniku radimo antigenski i PCR test, i ispostaviće se da ćemo biti testirani na svaka 48 sata, kako bi medicinsko osoblje i pacijenti bili sigurni da se niko neće zaraziti kovidom-19. Njihov zadatak, inače je, da se čuju sa obolelom osobom u okviru onlajn centra, kroz dokumentaciju se upoznaju sa zdravstvenim stanjem i potrebama i na kraju zakažu interdisciplinarne konsultacije sa specijalistima.

Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!
Foto: Promo

U pojedinim slučajevima već dan kasnije, internacionalni pacijenti, mahom iz Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Slovačke i Srbije, mogu da doputuju i budu primljeni u neki od 15 centara WPK, raspoređenih u tri zgrade i ukupno 145 kreveta.

– Kada je reč o pacijentima iz Srbije, beležimo organski rast, pa smo samo tokom prošle godine imali blizu 100 prijema od ukupno 12.500 ostvarenih dolazaka – navela je Hafner.

Ovo je famozna klinika u kojoj su lečili Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laudu!
Foto: Promo

Upravo u ovoj bolnici rade vodeći stručnjaci iz oblasti onkologije, pedijatrije, kompleksne hirurgije, radiologije, ortopedije, traumatologije, hirurgije perifernih nerava, rekonstruktivne hirurgije, kardiologije. Od 350 lekara, Univerzitet Stanford je devet njih uvrstio u 10 odsto najboljih naučnika sveta u 2021. godini.

– Imati dobru kliniku znači imati prave ljude u svom timu. Mi smo ponosni na to da imamo najbolje doktore u Austriji, a neki od njih su i najbolji u svojim oblastima u celom svetu. Hoćemo da rastemo, da budemo najbolji. To je timski posao i trebalo je vremena da stignemo dovde. Mi prodajemo kvalitet, a ne jeftine cene”, kaže prvi čovek klinike prim. dr Valter Ebm koji je na tom mestu od 1995. godine.

Njihovi specijalisti su lečili poznate pacijente, poput Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laude (kome su uspešno presađena pluća), najdebljeg čoveka na svetu…

Pojedine sobe su privatne, tako da se, baš kao i one luksuzne hotelske, mogu ‘iznajmiti’ po danu lečenja. Hodnici, a za razliku od onih klasičnih, zeleno- bolničkih zidova, ovde oni ukrašeni slikama pa imate utisak da ste u modernoj svetskoj galeriji.

Prilikom obilaska klinike primećujemo da su ceduljice sa obrocima napisane na maternjem jeziku pacijenata (srpskom, ruskom, rumunskom itd.), a hrana je kako smo se uverili podjednako dobra kao da ste je naručili iz austrijskog restorana.

Superstar ove klinike je profesor dr Kristof Zelinski, direktor evropskog centra za rak u WPK i predsednik Centralnoevropske kooperativne onkološke grupe za klinička ispitivanja i brojne edukativne aktivnosti.

Otkrivaju da su otvoreni i za zapošljavanje medicinskog osoblja iz Srbije i regiona, ali da je najveća prepreka znanje nemačkog jezika.

– Komplikovana je procedura nostrifikacije diploma i dokazivanja o poznavanju jezika na nivou B2, ali nije nemoguće – navode, uz nadu da će vlasti Austrije pronaći način da olakšaju pristup tržištu rada za ovo deficitarno zanimanje.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia