fbpx
Auto Beograd Business Company Društvo Lifestyle News Srbija Svet Zanimljivosti

Ovo je babl, maleni SRPSKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL koji je oduševio goste iz Pekinga!

Ovo je babl, maleni SRPSKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL koji je oduševio goste iz Pekinga!

Kineska državna delegacija iz udruženja tehnološke i ekonomske saradnje s evropskim zemljama, gost je Privredne komore Srbije.


Kinezima će biti predstavljeno 50 srpskih kompanija iz autoindustrije. Njihov cilj je da nađu partnere i investitore za naše projekte. Danas im je prikazan i prvi srpski električni automobil “babl”.

Kineska delegacija kaže da je u dva dana videla da Srbija može biti pouzdan partner za zajednički nastup na tržištu Evrope.

Cilj Kine je da ovde u Srbiji pravi nove istraživačke centre, ali i da sa domaćim partnerima pravi automobile i autobuse koji mogu da se izvoze na tržište EU.

Jedan od ponuđenih projekata je i mali električni automobil za grad “babl”, koji je proizvod grupe “Akos”. Ima dva sedišta, brzinu 120 kilometara na čas, domet 200 kilometara i spreman je za proizvodnju.

“Saradnja ‘Akosa’ i sa domaćim i stranim eminentnim naučnim kućama, počevši od Mašinskog fakluteta, Tehnološkog, Instituta Vinče, do inostranih institucija, garantuje našu kompetitivnost da proizvod doteramo do kraja”, kaže Saša Milovančević iz “Akos grupe”.

Od pet zemalja Evrope gde je organizovan sličan forum, Srbija je dobila najvišu ocenu.

“S obzirom na to da je ovo bio prvi forum, i mogu da kažem neka vrsta testa, dobili smo uveravanje od kineske delegacije da ćemo i sledeće godine organizovati ovakav forum”, ističe Ilija Dragišić iz odeljka PKS za mlade preduzetnike.

Rezultati ove posete videće se u narednih šest meseci, kažu u Privrednoj komori, a posebno će ih osetiti male firme koje do sada nisu dobile šansu da razgovaraju sa velikim kineskim gigantima.

 

Izvor: Kurir.rs

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online

Vesti Dana

reporter

class=
class=

Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless

Close