Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Ovi čajevi su najjači u borbi protiv kandide – Lista biljaka sa antimiotičkim i protivupalnim dejstvom!

BELA RADA leči reumu, jetru i bubrege - Ovako je koristite i ne brinite za zdravlje

Ukoliko imate problem sa upornom kandidom, pored terapije koju vam je lekar dao, morate obratiti pažnju na sve što jedete i pijete, a neke namirnice vam mogu biti od velike pomoći. 


 

Od velike pomoći mogu biti i biljni čajevi, pijte ih uz svakodnevnu hidrataciju vodom, a kafu i alkohol izbegavajte.

Čaj od kamilice: Kamilica ima protivupalna svojstva i pomaže u smirivanju crevnog trakta, smanjenju upale i dobra je podrška zdravlju creva.

Čaj od nane: Nana ima antimikotička svojstva i može pomoći u suzbijanju rasta kandide, kao i ublažavanju simptoma poput nadutosti i gasova.

Čaj od ruzmarina: Ruzmarin jača imuni sistem i podržava zdravlje jetre, što može biti korisno u borbi protiv prekomerne količine kandide.

Čaj od maslačka: Maslačak ima detoksikacijska svojstva i pomaže u čišćenju organizma od toksina, što može biti korisno u slučaju prekomerne količine kandide.

Čaj od đumbira: Đumbir ima antimikotička svojstva i može pomoći u suzbijanju kandide. Takođe, poboljšava cirkulaciju i podržava zdravlje creva.

Čaj od kurkume: Kurkuma ima snažna protivupalna svojstva i podržava zdravlje creva. Može pomoći u smanjenju upale uzrokovane prekomernom količinom kandide.

Čaj od divljeg origana: Divlji origano je poznat po svojim antimikotičkim svojstvima. Može pomoći u suzbijanju rasta kandide i obnavljanju ravnoteže crevne flore.

Čaj od crnog oraha: Crni orah ima antifungalna svojstva i može pomoći u suzbijanju kandide. Takođe, podržava zdravlje creva i jača imuni sistem.

Čaj od hibiskusa: Hibiskus ima antioksidativna svojstva i može pomoći u jačanju imunog sistema. Takođe podržava zdravlje creva i može smanjiti upalu.

Čaj od zelenog lista masline: Zeleni list masline ima antimikotička svojstva i može pomoći u suzbijanju prekomerne količine kandide. Takođe podržava zdravlje creva i ima blagotvorno dejstvo na imuni sistem.

(sd.rs/pixabay)

PRess Serbia