Booking.com
Lifestyle

Ove stvari ne smeju da budu tajna između vas!

Ove stvari ne smeju da budu tajna između vas!

Od ključne je važnosti da ove stvari ne budu tajna između vas i partnera.


 

Generalno, među partnerima koji žele uspešnu i stabilnu vezu ne bi trebalo da bude tajni, ali složićete se da bi se preko nekih još moglo i preći, dok ima onih koje su presudne za vezu.

Kada veza sa nekim postaje ozbiljna, postoji nekoliko stvari koje morate da znate o toj osobi, što zbog toga da znate jeste li kompatibilni, a delom i zato što su komunikacija, otvorenost i poverenje osnova zdrave i srećne veze.

Dakle, ove stvari ne smeju da budu tajna između vas, tj. o tome morate da razgovarate, da biste znali da li zaista želite i možete da budete zajedno.

1. Finansijski status

Da li neko od vas dvoje nekome duguje novac? Možda jedno od vas voli da troškari, a drugo je štedljivije?

To nije toliko važno na početku veze, koliko je bitno kasnije, kada stvari među vama postaju ozbiljne i možda razmišljate o zajedničkom životu.

Koliko god da novac nije najvažniji, definitivno može da bude „kamen spoticanja“ u vezi, pa je zato važno da o tome razgovarate na vreme. Imajte na umu da je to najčešći razlog za svađu među parovima – novac.

2. Stav prema novcu

Nije važno ko koliko novca ima, već i kako ga troši. To vam možda deluje čudno, ali ako jedno od partnera voli da troši novac na izlaske u kafiće, restorane, na putovanja, a drugo ne, tu može da nastane problem.

3. Deca

Pre nego što dođete do ozbiljne veze ili razgovora o zajedničkom životu, trebalo bi da znate šta ono drugo misli o deci. Da li ih želite? Jednom kada utvrdite da želite ili ne želite decu, razvogarajte o tome. Važno je i koliko dece želite i kada ih želite.

Ne samo to, trebalo bi da razgovarate i široj slici roditeljstva – kakav stav o vaspitanju imate vi i partner, koje su uloge jednog, a koje drugog partnera…

4. Posvećenost poslu

Abicije, posvećenost, finansijska stabilnost… Sve to zvuči sjajno, ali ako je jedan od partnera „u vezi“ sa poslom, može li da bude u braku i sa partnerom?

Obratite pažnju, a i razgovarajte o balansu između posla i privatnog života, koliko vam je važna karijera, da li želite vezu u kojoj ćete često biti sami jer partner neprestano radi…

5. Vezanost za mesto

Da li vi i vaš partner nameravate da živite u mestu u kojem ste trenutno? Jeste li otvoreni za mogućnost preseljenja negde?

Razgovarajte o tome šta biste radili kada bi neko od vas dobio posao u nekom drugom mestu, da li biste bili u vezi na daljinu ili biste se preselili? Možda vam deluje kao da nema razloga da razgovarate unapred o tome, ali razgovor nikad ne može da škodi.

6. Zdravlje

Veoma je važno da znate ima li neko od vas dvoje ozbiljnijih zdravstvenih problema i da li je reč o nekoj prenosivoj bolesti. Takođe, koliko god da je bolno, bitno je da, u slučaju da je partner bolestan, ovaj drugi zna da li to utiče na mogućnost da imaju decu, skraćuje li životni vek…

Ne želite da takvim stvarima iznenadite partnera, niti da on iznenadi vas.

7. Društvene navike

Možda je tačno da se suprotnosti privlače, ali ponekad to uzrokuje više nevolja nego što bismo hteli – kao na primer kad se spoje ekstrovertan i introvertan partner. U takvim slučajevima, važno je da partneri međusobno poštuju društvene navike jedno drugog i da se dogovore kako će da se ponašaju u raznim društvenim situacijama kao par. Jer, nije lako kad jedno voli da izlazi, a drugo da sedi kod kuće…

8. Seksualna želja

Posle novca, seks je najčešći razlog za svađu među parovima. Neki se zbog toga čak i razvode. Zbog toga je važno da na vreme shvatite da li ste kompatibilne kada je reč o seksualnoj želji i onome što volite da radite u krevetu.

(mondo.rs)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia