Booking.com
Travel

Ove stvari izbegavajte da radite u avionu: Evo zašto!

Kako da zamenite mesto sa drugim putnikom u avionu? Pogledajte kada je najbolje da ga to pitate
Foto: Pixabay

Stjuart Tomi Simato otkrio je putnicima šta nikada ne bi trebalo da rade u avionu.


 

Tomi je upozorio putnike da nikada ne nose šorts ili suknju u avionu, jer sedešta često nisu dovoljno čista. Istakao je da nošenjem pantalona smanjujete kontakt sa mikroorganizmima na sedištu.

Nikad ne znate koliko su sedišta čista. Ako nosite pantalone, bićete manje izloženi mikrobima. Pokrivanjem nogu smanjujete kontakt sa potencijalno prljavim sedištem – rekao je Tomi.

Takođe je savetovao putnike da ne zaspu naslonjeni na prozor aviona, jer nikad ne znate koliko je ljudi pre vas dodirivalo taj prozor.

Tomi je naglasio i važnost izbegavanja direktnog dodirivanja dugmeta za ispiranje ili poluge u avionskom toaletu, sugerišući da se koristi papirna maramica za pritisak na dugme zbog higijenskih razloga.

Dodatno, savetovao je da nikada ne hodate bosonogi po avionu i da ne ustajete sa sedišta tokom turbulencija.

Tomijev video je privukao veliku pažnju, sa mnogim komentarima podrške. Jedna osoba je napisala: “Hvala, odlični saveti”, dok je drugi korisnik rekao: “Sjajno je znati ovo – živeli!” Drugi su istakli da uvek nose trenerke radi udobnosti i higijene.

Međutim, neki su postavili pitanje o higijeni aviona: “Zar je moguće da ne čistite avion posle svakog leta?” Jedan korisnik je predložio: “Samo očistite avion!” dok je drugi rekao: “Uvek se pobrinem da obrišem svoje sedište i prozor pre nego što se smestim u avionu”.

(24sedam.rs/pixabay)

PRess Serbia