Booking.com
Početna » Travel » Ova evropska zemlja će do 2025. postati najposećenija na svetu
Travel

Ova evropska zemlja će do 2025. postati najposećenija na svetu

10 zanimljivosti o Francuskoj
Foto: Pixabay

Bageti i palačinke, francuska arhitektura i reka Sena — to su stvari koje donose privlačnost Francuskoj, koja će postati najposećenija zemlja na svetu do 2025. godine.


Prema GlobalData-u, Francuska će prestići Španiju i zauzeti prvo mesto do 2025, privlačeći u proseku 93,7 miliona međunarodnih turista, objavio je Conde Nast.

Španija je trenutno najomiljena turistička destinacija i na prvom mestu je od 2021. godine. Očekuje se da će je do 2025. posetiti 89,5 miliona turista, prema City Magazinu.

“Posete Francuskoj i Španiji ostaće jake u godinama koje dolaze, a festivali, kultura i gastronomija će predstavljati veliku prednost“, rekla je Hana Fri, analitičarka za putovanja i turizam u GlobalData, u saopštenju.

“Obe zemlje imaju šta da ponude posetiocima, sa svojom jedinstvenom kulturom, kuhinjom i atmosferom. Obe zemlje su takođe relativno velike, s raznolikim i raznolikim pejzažima, a svaka zemlja ima svoju jedinstvenu obalu.”

Šta Francusku čini tako popularnom turističkom destinacijom?

Francuska je slikovita i ima jednu od najpoznatijih kultura ishrane i kuhinje na svetu. Nudi mnoštvo jedinstvenih muzeja umetnosti, antičke arhitekture, bogate istorije i, naravno, kultni Ajfelov toranj — koji izgleda mnogo zapanjujuće uživo nego na fotografijama.

Lako je dostupna vozom za putnike unutar Evrope i deli granice sa osam različitih zemalja, što verovatno doprinosi tome zašto su 80 odsto posetilaca Francuske evropski turisti, navodi londonski The Telegraph.

Saobraćaj je jedan od faktora koji GlobalData navodi kao francusku prednost, uključujući i novu železničku prugu koja se sada gradi.

“Jedan od ključnih transportnih projekata u zapadnoj Evropi je linija Ultra Rapid Train, koju planira Evropska komisija kako bi poboljšala povezanost između Lisabona u Portugalu i Helsinkija u Finskoj”, rekao je Fri u saopštenju . “

Program uključuje izgradnju 8.000 kilometara brze železničke mreže sa dva koloseka između Lisabona i Helsinkija sa petljom oko Baltičkog mora. Železnička linija će prolaziti kroz Portugal, Španiju, Francusku, Nemačku, Dansku, Estoniju, Litvaniju, Poljsku i Finsku, prenosi invesitior me.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Investitor.me

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia