fbpx
Zanimljivosti

Ova biljka donosi novac i sreću! Najbolja stvar: Uspeva čak i antitalentima!

Ova biljka donosi novac i sreću! Najbolja stvar: Uspeva čak i antitalentima!

Biljke prostoru daju dodatnu živost i lepotu. No, dok neki ljudi imaju čarobne prste kada je u pitanju briga o zelenilu, drugi imaju osećaj da je dovoljno da bace pogled na svoju biljku i da ona uvene.


Biljka s kojom se oko takvih stvari ne morate da brinete je – zamija. Prema feng šuiju ona u dom donosi sreću i novac, a njena velika prednost je činjenica da je briga za nju – laka.

Ova zimzelena biljka podreklom je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika na kojima su parovi zelenih listova – sjajnih, glatkih i čvrstih.

Zamija je veoma zhavalna za održavanje. Sve što treba da uradite je da pazite da nije direktno na suncu i da se temperatura na kojoj se nalazi ne spušta ispod 15 stepeni Celzijusovih. Optimalna temperatura za ovu biljku je od 18 do 24 stepena.

Ova biljka donosi novac i sreću! Najbolja stvar: Uspeva čak i antitalentima!

Trebalo bi da je zalivate otprilike jednom mesečno, pa čak i ređe. S vodom nikako ne preterujte jer zbog previše vode rizon počinje da truli, a listovi da žute.

Zamija se razmnožava deljenjem rizoma odnosno izdanka, listovima ili delovima stabljike, a prilikom razmnožavanja morate da budete strpljivi, jer se gromoljasti deo stvara jako sporo. Cveta od sredine leta do rane jeseni, a njen neobičan cvet nalazi se pri dnu stabljike.

Inače, radi se o biljci kojoj nije potrebna posebna mešavina zemlje kao drugim sukulentima i uspeva u supstratu koji ima više humusa.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Prva

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA