fbpx
Health and beauty News

Otkriven “eliksir mladosti”, počinju testiranja i na ljudima!

Otkriven "eliksir mladosti", počinju testiranja i na ljudima!

 

Da li je konačno otkriven tajanstveni “eliksir mladosti”?


 

Naučnici u SAD tvrde da su otkrili prirodno jedinjenje u avokadu, brokoliju i kratstavcu koje je pokazalo “izvanredan efekat protiv starenja na miševima”, a mogao bi i da bude delotvoran na ljudima.

Istraživači koji vrše klinčka ispitivanja na maloj grupi ljudi, rekli su da su kod starijih miševa, kojima su dali jedinjenje NMN u vodi, primetili niz korisnih efekata. Njihov nivo fizičke aktivnosti se povećao, gustina kostiju i mišića poboljšana, imuni sistem i jetra su radili bolje, vid im je jasniji i čak su izgubili na težini.

Istraživači su počeli da ispituju svojstva proteina NAD, koji je uključen u proizvodnju energije u telu. Kako životinje stare, proizvode sve manje NAD-a. Pokušaj da se poveća dodatni broj NAD-a je propao, pa su istraživači potražili način na koji će povećati njegovu produkciju u telu.

U tu svrhu, davali su miševima NMN (koji se osim u nabrojanom voću nalazi i u kupusu i pasulju), tako što su ga sipali u vodu koju su pili, kako bi utvrdili da li može da poveća proizvodnju NAD-a i da li ima dejstvo podmlađivanja.

Na pitanje da li je ovo uspelo, profesor Šin Ičiro Imai sa Univerziteta Sveti Luis u Vašingtonu, koji je predvodio studiju, kaže: “Odgovor je da. Zapravo, NMN je pokazao da ima izvanreda efekat protiv starenja na miševima.”

– Pokazali smo način kako da se uspori fiziološki pad koji je primećen kod starijih miševa. Ovo znači da stariji miševi sada imaju metabolizam i energiju na nivou koji je sličan mladim miševima – rekao je Imai. Profesor je optimističan da će klinička ispitivanja na ljudima koje se sprovodi u Јapanu da daju slične rezultate.

– Pošto se ljudske ćelije oslanjaju na sličan proces proizvodnje energije, nadamo se da ćemo ovom metodom moći da pomognemo ljudima da ostanu godinama zdravi – istakao je profesor.

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close