Booking.com
Lifestyle Saveti

OSTALO VAM JE BOJE nakon krečenja? Evo kako da je SAČUVATE za ponovno korišćenje – ostaće kao nova!

Šta boje koje dete koristi dok crta otkrivaju o njemu?

Da li ste znali za ovaj trik?


Ako vam je nakon krečenja ostalo još farbe za zidove i želite da je sačuvate za ponovnu upotrebu, aluminijumska folija može da vam pomogne da boja ostane jednako kvalitetna i nakon dužeg vremenskog perioda.

Aluminijumska folija je jedan od najsvestranijih predmeta koje možete imati u svom domu. Ima mnogo namena za nju, a koje nemaju nikakve veze sa hranom za koju se najčešće koristi. Može biti korisna i kada krečite, jer je možete koristiti na različite načine tokom procesa bojenja.

Zapravo, možete koristiti komad folije da biste sačuvali ostatak farbe i očuvali je svežom i glatkom.

Stavljanje aluminijumske folije preko farbe pre nego što vratite poklopac na kantu/lifru pomaže da se spreči stvaranje zgusnutog sloja na vrhu. Kada se taj sloj stvori na vrhu, može biti teško da se ukloni i dođe do upotrebljive farbe ispod. Njegovi ostaci mogu se odlomiti u tečnost, ostavljajući neravnomeran trag.

Stavljanje folije na vrh farbe pre zatvaranja lifre pomoći će da se spreči oksidacija farbe i stvaranje tog sloja, čime će se očuvati vaša farba u vrhunskom stanju.

Ako ste sigurni da je poklopac čvrsto pričvršćen, možete da sačuvate lifru okrenutu naglavačke da biste sprečili stvaranje neželjenog sloja na vrhu. Kad budete spremni da ponovo koristite farbu, samo skinite poklopac i uklonite foliju.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

фебруар 2024.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia