fbpx
Zanimljivosti

Ostaci stogodišnjeg drveta pretvoreni u malu biblioteku

Ostaci stogodišnjeg drveta pretvoreni u malu biblioteku

U Sjedinjenim Američkim Državama, u gradiću Kor d’Alen, žena zaposlena u gradskoj biblioteci je došla na ideju da oronulo, stogodišnje drvo pretvori u malu pomoćnu biblioteku. Bez sumnje, ovo je najneobičnija biblioteka koju smo videli ove godine!


Ništa nije izgubljeno, samo je transformisano! Poenta reciklaže i jeste da se nečemu udahne novi život i podari nova svrha.

Ova priča nas vodi u Kor d’Alene, gradić u Ajdahu, koji ima oko 40.000 stanovnika. Nakon hrabre borbe sa olujom, drvo staro 110 godina srušilo se u centru grada. Umesto da ovo oronulo drvo ostavi da istrune, bibliotekarka Šarali Armitaž Hauard, došla je na ideju da mu produži život.

Ostaci stogodišnjeg drveta pretvoreni u malu biblioteku

Šarali je na pamet pala ideja da od ostataka stogodišnjeg drveta napravi malu uličnu biblioteku i tako je biblioteka-drvo rođena. Kako je drvo počelo da truli, Šarali je jednostavno odlučila da panj uredi i očuva tako što je instalirala vrata, osvetljenje, a dodala je i nekoliko stepenica koje vode do drveta. Biblioteka-drvo je pretvorena u malu samouslužnu biblioteku dostupnu svima koji požele da nešto pročitaju.

Ideja da se nečemu pruži novi život, a pogotovo ako je i korisna, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Stogodišnje drvo, koje je zapravo umrlo, dobilo je novi život, a o njemu se i dalje priča. Arhitektura ove neobične biblioteke je neodoljiva, a sigurni smo da će inicijativa inspirisati i slične širom sveta.

Foto: Print Screen/Sharalee Armitage Howard via Facebook

Izvor: PRessSerbia/Laguna

Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close