Postavljajte zajedničke ciljeve

Bilo da je reč o rešavanju nekog problema, vežbanju ili pak profesionalnom usavršavanju, uvek biste trebali imati nešto na čemu radite zajedno. Težiti istom cilju i zajedno rušiti prepreke do istog neprocenjiv je osećaj koji će vas dodatno zbližiti i učvrstiti međusobno poverenje.

Ne zaboravite na važnost dodira

U dugim se vezama ponekad prvobitni žar počne gasiti. Više se ne držite za ruke dok šetate gradom, film gledate svako na svojoj strani pod izgovorom da vam je vruće i nakon nekog vremena postajete kao ogorčeni bračni par koji je i dalje u braku samo zbog dece. Ne zaboraviti koliko je važan fizički dodir i nikako ga nemojte zanemarivati. Osim poljubaca i zagrljaja, uhvatite partnera iznenadno za ruku dok pijete kafu ili pričate o nečemu.

Gledajte filmove zajedno 

Osim što ih trebate gledati u zagrljaju, važno je da ih gledate zajedno. Ako niste ljubitelj filmskih maratona, pronađite seriju koja će se svideti i vama i vašem partneru. To će vam dati još više tema za razgovor i zbližiti vas u svakom slučaju. Inače, psiholog Ronald Rogge sproveo je istraživanje koje je dokazalo da parovi koji zajedno gledaju serije ili filmove i potom razgovaraju o njima imaju upola manju mogućnost za prekid ili razvod.