Booking.com
Cosmetics Lepota i zdravlje Lifestyle Saveti

Osećajte se lepo u sopstvenoj koži!

Osećajte se lepo u sopstvenoj koži!

U današnjem svetu visoko nametnutih ideala kad je u pitanju lepota, ženama je ponekad vrlo teško da se osećaju prijatno u vlastitoj koži. 


Mediji nas sa svih strana svaki dan bombardiraju nedostižnim slikama lepote i fotošopovanim manekenkama što može negativno uticati na naše samopouzdanje. Posebno takve slike mogu biti štetne za mlade devojke koje tek postaju žene i vrlo je lako poljuljati njihovo krhko samopouzdanje.

Iako ne možemo uticati na medije niti trendove koje postavljaju, možemo promeniti vlastitu perspektivu i ne dozvoliti da nas ti nedostižni ideali pokopaju. Savršenstvo svake žene krije se upravo u njenoj nesavršenosti. Morate zavoleti sebe i vlastito telo i prigrliti svoje mane te ih pretvoriti u jedinstvene kvalitete.

Imajte na umu da ono što je u časopisima nije nimalo realno pa se nemojte upoređivati sa slikama modela. Fokusirajte se na sebe i budite zahvalni na telu koje imate i naučite da uživate u njemu.

Donosimo vam nekoliko odličnih saveta kako da se lepše i ugodnije osećate u vlastitoj koži.

Razmišljajte pozitivno!

Za početak, najjednostavniji način da se ugodnije osjećate u vlastitoj koži je da razmišljate pozitivno. Iako je to lakše reći, nego učiniti probajte promeniti perspektivu. Razmišljajte na sledeći način: Osećam se sjajno! Kosa mi danas tako dobro izgleda! Odlično mi stoji ova nova haljina!. I klonite se negativnih misli vezanih za svoje telo. Potpuno je prirodno da smo ponekad nesigurne, no ako želite da zavolite svoje telo morate početi da razmišljate pozitivno.

Prestanite da se  upoređujete s drugima!

Uvek će postojati netko lepši, mršaviji ili bolji od vas. To je realnost i protiv toga ne možete ništa. Umesto da žalite za nečim što nemate, počnite da budete zahvalni na onom što imate. Upoređivanje s drugima nema nimalo smisla i samo će vas deprimirati. I vi zasigurno imate mnoge kvalitete na kojima vam drugi zavide, a sami ih niste svesni. Svaka je žena jedinstvena i lepa na svoj način.

Naučite da volite sebe!

Prihvatite sebe takvi kakvi jeste i naučite se voleti. Budite nežni prema sebi i tretirajte se s ljubavlju. Priuštite si povremeno slatke male rituale poput penušave kupke, omiljene čokolade ili skupocenog parfema. Sami sebi ponekad dajte kompliment. Pogledajte se u ogledalo i pronađite nešto što vam se sviđa na vama. Budite ponosni na taj svoj mali dio. Naučite da primate komplimente od drugih i nemojte se stideti svog izgleda. Jednom kad zavolite i prihvatite sebe i drugi će vas voleti više.

Negujte svoju kožu!

Iako lepota dolazi iznutra, vrlo je važno negovati se i spolja. Upravo oni mali rituali vezani uz lepotu nas žene jako usrećuju i čine da se osećamo posebnima. Uspostavite rutinu u vlastitoj nezi kože i pronađite proizvode koji će vam odgovarati.

Redovno radite piling kože!

Za lepu kožu vrlo je važno redovno raditi piling kože, kako lica tako i ostatka tela. Posebnu pažnju kod pilinga treba obratiti na suve delove kože kao što su laktovi i kolena. Piling ne morate kupovati, već ga i sami možete napraviti od sastojaka koje imate u kuhinji. Kokosovo ulje pomešano sa smeđim šećerom odličan je piling za lice i telo, kokos će nahraniti kožu dok će smeđi šećer otkloniti odumrle ćelije kože.

Zavolite svoje jedinstvene kvalitete!

Razmislite na tren i pokušajte nabrojati svoje jedinstvene kvalitete po kojima mislite da ste posebni. To je odličan način da pozitivno utičete na svoje samopouzdanje te da se bolje i udobnije osećate u svojoj koži.

Vežbajte jogu!

Joga postaje sve popularnija u zapadnom svetu, a ako ste je ikad probali jasno vam je i zašto. To nije još samo jedan hir, joga je mnogima način života. Zdravstvene beneficije joge su neograničene, uključujući i mentalno zdravlje. Sve je stvar percepcije kad je riječ o tome kako da se prijatnije osećamo u svojoj koži. Ako niste zadovoljni svojim telom, joga će vam pomoći da ga prihvatite. Vežbajući jogu gurate svoje telo do krajnjih granica i na taj način ostvarujete nove podvige. Jednom kad shvatite za što sve je vaše telo sposobno mnogo ćete ga više voleti.

Prestanite da se skrivate!

Neke se žene skrivaju iza gomile odeće jer misle da su predebele, dok druge na licu nose popriličnu količinu make-upa jer nemaju visoko mišljenje o svojoj lepoti. Iako je vaše pravo da se oblačite i šminkate kako želite, zapitajte sami sebe koji se motivi kriju iza toga. Zapitajte se činite li to iz čiste uživancije ili se samo želite sakriti? Ako se osećate kao da se morate sakriti od sveta, vreme je da preispitate svoje ideale i da prigrlite vlastitu prirodnu lepotu!

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia