Booking.com
News Fitness

Oprez! Teretane pune bakterija koje izazivaju različite infekcije

Oprez! Teretane pune bakterija koje izaziaju različite infekcije

Lekari savetuju kako da izbegnete zaraze koje mogu biti vrlo ozbiljne.

1. Držite ruke podalje od drugih
Dermatolog Arasha Akhavan kazao je da je staphylococcus koji može dovesti do MRSA-e najveća pretnja osobama koje idu u zajedničke teretane. Lako se prenosi, posebno preko znoja. Ova bakterija živi u jednoj trećini populacije, ali je većinom bezopasna. Ali ako se zarazite putem rane na koži, ova zaraza može biti smrtonosna.

2. Uvek nosite svoje prostirke za jogu
Prostirke su plodno tlo za bakterije, zbog toga se savetuje da nosite svoju prostirku i peškir. Korištenje zajedničkih prostirki vodi do gljivične infekcije, lišajeva i stvaranja krasti na koži.

3. Nosite papuče kada se tuširate i presvlačite
Tuševi i svlačionice u salama su potencijalno tlo za stvaranje bradavica. Ovo ne znači da se ne treba dase tuširate, već da treba da imate adekvatnu obuću kada to radite. Takođe, što manje dodirujte pločice golom kožom.

4. Ne koristite djakuzije i saune
Najbolje je da izbegavate vlažne prostorije među kojima su i sauna i djakuzi. Oni su izvor folikulitisa koji izaziva svrab. Ako se proširi po celom telu, pacijent mora  u bolnicu

5. Dezinfikujte svu opremu pre nego što je dodirnete
Rinovirusi, koji su odgovorni za većinu prehlada, mogu se naći u skoro pola sprava koje zahtevaju kontakt rukama, a koje nisu dovoljno očišćene. Zbog toga očistite sve površine koje treba da dodirnete rukom kako biste vežbali.

U velikom broju fitness centara postoje dezinfeskcione tečnosti u blizini sprava koje pomažu u sprečavnaju širenja virusa.

Izvor: klix.ba

About the author

Aleksandra J.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia