Booking.com
Početna » News » Opet NOVA PRAVILA za putovanja?!Evropska komisija predlaže izmene…
News Travel

Opet NOVA PRAVILA za putovanja?!Evropska komisija predlaže izmene…

Promena pravila za putovanje u zemlje EU

Evropska komisija predložila je nove mere koje bi sve zemlje članice trebalo da primenjuju kako bi harmonizovale restrikcije na putovanja po Evropskoj uniji uvedene radi suzbijanja pandemije koronavirusa.


Mere podrazumevaju zajedničke kriterijume i pragove kada se odlučuje o uvođenju ograničenja putovanja, jedinstveno mapiranje zona pomoću dogovorenog koda boja, zajednički okvir za mere koje se primenjuju na putnike iz visoko rizičnih područja, kao i jasne i pravovremene informacije o svim ograničenjima.

”Predlažemo zajednički pristup svim merama koje ograničavaju slobodno kretanje našim državama članicama. Ovakve mere će obezbediti više stabilnosti, više predvidljivosti i jasnosti za Evropljane“, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Zbog pandemije koronavirusa mnoge nacionalne vlade zemalja članica uvele su ograničenja putovanja na svoju teritoriju, a zbog nedovoljne koordinacije, harmonizacije i čestih promena mera građani u Evropi, uključujući i radnike i studente, često su zbunjeni, neinformisani pa i uplašeni od pomisli da putuju.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/b92

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia