Booking.com
Društvo News

Okanović: Vrućine na vozače utiču kao da su pili alkohol

auto put

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozorava da vrućine na vozače utiču kao da su konzumirali alkohol.


Kako je rekao za RTS, svaki odlazak na put je rizičan, ukoliko ulazimo u rizično preticanja i ne odmaramo se.

“Sve što imate u životu vozite – i vašu suprugu i decu, a ako pogrešite može skupo da vas košta. Nije bitno da li će propasti dan aranžmana, ništa nije bitnije od bezbednosti i života”, ističe Okanović.

Okanović savetuje vozače da ako moraju da stanu na auto-putu, a to nije mesto poput pumpe, onda da se zaustave van zaustavne trake, ako je to moguće.

“Setite se Turaka koji voze 15 sati bez odmora, oni su najumorniji na našim putevima. Ako stanete na auto-putu, svi saputnici bi trebalo da izađu van kolovoza”, kaže Okanović.

Napominje da ljudima treba objasniti da imamo uređaje koji prate koliko su vozači za volanom. Okanović kaže da ono što mi možemo da uradimo je da obezbedimo odmorišta.

Govoreći o kritičnim tačkama, kaže da Ibarska magistrala nije opterećena kao ranije, pa je samim tim i bezbednija.

Istakao je da lekari savetuju da se na svaka dva sata odmara, jer ako je vozač umoran, može biti samo umorniji u daljoj vožnji.

“Visoke temperature na vozača utiču kao alkohol. Savet je da pratite saobraćaj, bitno je da se fokusirate na saobraćaj”, kaže Okanović.

Ukazao je da pojačane kontrole policije i zbog festivala i apelovao na one koji posećuju festivale da nađu alternativu da se bezbedno vrate kuću ako su konzumirali alkohol.

“Policija je raspoređena tako da ne možete da uđete u saobraćaj ako ste pod dejstvom alkohola. Najbolje za vas je da vas zaustavi policija, a ne bandera ili kamion”, rekao je Okanović.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia