Booking.com
Horoskop Zanimljivosti

Od 14. januara počinje RETROGRADNI MERKUR: 3 znaka koja treba najviše da strepe od kosmičke drame i temeljnih promena

DNEVNI HOROSKOP ZA 21. septembar 2023.

Za one koji veruju u astrologiju ne postoji strašnija sintagma od “retrogradni Merkur”, a ovakvo prividno kretanje prve planete Sunčevog sistema ponovo nam počinje 14. januara i trajaće sve do 4. februara.


Astrolozi kažu da će u periodu pred nama na svako polje života uticati retrogradni Merkur. kroz ovu planetu izražava se ljudska svest, a kada se on naizgled kreće retrogradno smanjuje se mentalna aktivnost, menja način razmišljanja, pa i oni koji nisu skloni ogovaranju umeju da se zanesu u tome ili da prave greške poput toga da ne isključe peglu pre izlaska iz stana i sl. Ovo je vrlo teško razdoblje za odlučivanje, presudne momente, papirološke začkoljice, sve što nosi sa sobom neku konačnost.

Međutim, i to zavisi od znaka do znaka — neki će jedva osetiti predstojeći retrogradni Merkur, a neki će ga dobro upamtiti… Ako pitate astrologe, on će najviše uticati na sledeće znakove.

Bik

Kako vašim horoskopskim znakom vlada kuća novca i finansija, možete da očekujete porast napetosti na poslu. Retrogradni Merkur može da naruši kuću karijere (desetu), ali i kuću filozofije (devetu), pa nekim Bikovima može da se desi da se zapitaju da li je ono što rade za život u skladu s njihovim ličnim uverenjima.

To je samo jedan od razloga zašto Bikovi mogu da očekuju neočekivano, a retrogradni Merkud pravi trigon s Uranom, zbog čega su pre njima velike promene i potresi na svim životnim poljima.

Jarac

Retrogradni Merkur mogao bi da pogodi vašu kuću identiteta (prvu) i novca (drugu), pa je ovo vreme za opreznu samorefleksiju. Ako se ne osećate bezbedno u svom okruženju ili mislite da vas neko pritiska, napravite korak unazad i dobro promislite o svemu.

Jarčevi moraju da razmisle ko i šta im je važno u životu i da komuniciraju bolje s najbližima. Pripadnici ovog znaka već su odlični analitičari i neko ko ume da sagleda situaciju, a retrogradni Merkur to pojačava dvostruko.

Vodolija

U narednom periodu Vodolijama bi uticajem retrogradnog Merkura mogle da budu pogođene prva kuće, ona koja govori o pravom sebi i identitetu, i dvanaesta, koja se tiče braka, doma, ljubavi. On će vas naterati da razmislite o tome kako se izražavate, a možda ćete se osetiti nesvaćeno — čak i više nego inače — dok pokušavate da se samoidentifikujete i kažete jasno šta mislite.

Ovo nije period kada treba da donosite krupne odluke i postavljate sebi velike ciljeve, već da pripazite na to šta iznosite u svet. To, za tako napredan tip čoveka kakva je Vodolija, nije baš najzabavnije i nije u vašoj prirodi, ali takve su vam astrološke prilike.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia