Booking.com
Lifestyle Saveti

OBRATITE PAŽNJU: Znakovi koji bi mogli da vam pokažu da je vaš partner potajno nesrećan s vama

Devojka momak raskid svadja

Ako ste vi srećni, zar ne bi trebalo da je i vaš partner srećan?


Počeli ste da primećujete male razlike u ponašanju vašeg partnera, i vreme je da otkrijete o čemu se radi i šta ih uzrokuje.

Nije tajna da se vaš partner ponaša čudno u zadnje vreme, ali da li su oni potajno nesrećni u vezi? Ako ste vi srećni, zar ne bi trebalo da je i vaš partner srećan?

U dugoj vezi dobro upoznate svog partnera i možete lako prepoznati njihove emocije. Postoje suptilni izrazi lica, promjene u njihovom tonu i govoru jela koji vam govore kada su ljuti na vas. Isto vrijedi i za znakove depresije i nesreće. Koji su uzroci nesreće vašeg partnera? Jesu li dovoljno nezadovoljni da napuste vezu ili je ovo samo mala depresija kroz koju prolaze?

Ako nisu zadovoljni s vama, zašto ne bi rekli nešto, a ne da to čuvaju u tajnosti? Briga za stanje vašeg odnosa uzrokuje napetost za vas i vašeg partnera. U idealnom slučaju moći ćete razgovarati o svojim problemima i više nećče biti tajna da li je vaš partner nesrećan ili ne.

3 znakova upozorenja da je vaš partner nesrećan:

1.Primećujete promene u ponašanu vašeg partnera

Otkrivate kako je vaš partner kupio konzolu za video igre, a nikad ranije nisu pokazali interes za video igre. Vaš partner dobija ili gubi kilograme. Vaš se partner oblači u drugačijem ili mlađem stilu nego što je to bio slučaj pre.

Ove vrste promena mogu biti upozoravajući znakovi da je vaš partner potajno nesrećan, a takođe žele promeniti i vaš odnos. Promena u ponašanju vašeg partnera možda nije znak da će naći nekog drugog, ali očigledno su osećali potrebu za promenom.

Ako su promenljivog raspoloženja, pokušavaju vas naterati da se promenite, više vremena provode sami ili provode više vremena s drugim ljudima, svakako biste to trebali shvatiti kao znak upozorenja da je vaš partner tajno nesrećan.

2. Vaš partner je emocionalno nedostupan.

Emocionalno varanje je jedan od načina na koji se vaš partner može povući od vas. On deli svoje emocije, misli i pažnju sa nekim drugim. Mnogo ljudi ovo vidi kao izdaju koja će odvesti do raskida veze.

Vaš partner takođe vam nije emocionalno dostupan. Na pitanje kako im ide, oni odgovaraju s “Dobro.” Ne želeći komunicirati i nedostatak emotivne povezanosti s vama upozoravajući su znakovi da je vaš partner tajno nesrećan.

3. Vi ili vaš partner loše spavate.

Nesanica je čest znak depresije. Nemogućnost spavanja može biti i znak anskioznosti. Kao rezultat nedostatka sna, vaš partner može imati nedostatak energije. Jedno je istraživanje otkrilo da loš san utiče na kvalitet odnosa i obrnuto; loš odnos utiče na kvalitet sna.

Ako se bilo koje od vas suočava s hroničnim umorom, to može uticati na vaš rad, porodicu, mentalni i emocionalni život. Spavanje na kauču ili u spavaćoj sobi za goste još je jedan zabrinjavajući znak upozorenja. Vaš partner signalizuje da im treba prostora. Moguće je i da su se njihovi osjećaji prema vama promijenili, a intimnost zajedničkog spavanja je postala neugodna za vašeg partnera.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia