Booking.com
Početna » Entertainment » Novogodišnje putovanje za malo para!
Entertainment Travel Zanimljivosti

Novogodišnje putovanje za malo para!

Novogodišnji provod za malo para!

Kako da uz skroman budžet putujete tokom predstojećih praznika. Veliki broj aranžmana do 70 evra. Šta nude Niš, Novi Sad i planine u Srbiji


Novac nije uvek preduslov za provod, pa oni koji imaju dobro društvo, uz malo mašte mogu odlično da se provedu na putovanju tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

Najjeftinije novogodišnje aranžmane i ove godine nudi “Argus”, koji organizuje dvodnevno putovanje na doček u Budimpeštu. Ovaj autobuski aranžman ne uključuje noćenje, već se stiže 31. decembra, razgleda se prestonica Mađarske, sledi doček na trgovima i – povratak u Beograd. Na sličan način je osmišljeno i putovanje u Beč koje košta 39 evra, a uključuje i razgledanje Bratislave u odlasku, šetnju po Beču i doček, kao i povratak ujutru 1. januara u Beograd. Povoljni su i aranžmani od 69 evra za Veneciju sa jednim noćenjem ili u Sofiju, po istoj ceni, sa dva noćenja.

Međutim, oni koji su spremni da plate malo više, mogu i sami da osmisle putovanje. Vozom iz Beograda može da se stigne do Budimpešte za 26 evra (povratna karta), a iznajmljivanje stana za nekoliko osoba košta od 20 evra. Povratna vozna karta do Beča je 39, a do Ljubljane 25 evra. Noćenje je u ovim gradovima skuplje, ali je u Solunu jeftinije. Povratna karta sa Beogradske železničke stanice košta 57 evra (ležaj je osam evra).

Ukoliko se krene iz Niša, povratna karta je 16 evra, a u Solunu smeštaj može da se nađe već od 15 evra u hostelu, dok je noćenje u hotelu oko 30 evra.

Nažalost, do Temišvara voz više ne saobraća (što je velika šteta jer je povratna karta bila 14 evra iz Beograda), ali i autobusom može da se ode i vrati se za 1.300 dinara. Noćenje u ovom gradu košta 18 evra. On je prepun spomenika srpske istorije. Iz Temišvara ka celoj Evropi lete avioni mnogih niskobudžetnih avio-kompanija. Do Pariza, recimo, može iz Temišvara da se stigne i za 100 evra i još ima karata.

Novogodišnje praznike je lepo provesti i u svojoj zemlji, a autobuski saobraćaj povezuje sva mesta u Srbiji. Najjednostavnije je stići do Niša i Novog Sada, a u ovim gradovima je dobar provod garantovan, a cene su niže nego u Beogradu. Takođe, u oba grada se organizuju doček i božićni vašar. Noćenje u Nišu može da se nađe već od 10 do 15 evra u privatnom smeštaju. Prenoćište u Novom Sadu može da se nađe za osam evra (noćenje u hotelu za dve osobe i za oko 30 evra), a povratna karta za supermoderan i čist voz iz Beograda (putuje sat i 15 minuta) košta 430 dinara. Mladi imaju i popust.

Zimski praznici su možda i najlepši na planini, a najjeftinije je kada se okupi dobro društvo i iznajmi kompletna kuća. Cene su najpovoljnije na Divčibarama gde kuća od 110 kvadrata košta 30 evra za noć. Zlatar, Zlatibor, Goč, Tara, Stara planina i Sirogojno su samo neka mesta na kojima novogodišnji praznici izgledaju čarobno, a ko nema veliko društvo može da ode sa agencijom “Srbija za mlade”, jer će za 45 evra dobiti prevoz, tri noćenja, žurke i igre bez granica na snegu!

 

(novosti)

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia