Booking.com
Početna » News » Nove mere na Jadranu od ponedeljka
News Travel

Nove mere na Jadranu od ponedeljka

Hrvatska sprema velike promene u turizmu: Ograničen broj apartmana, nove takse...

Ministar Davor Božinović otkrio je da se uvode nove mere, koje će se odnositi na jadranski deo Hrvatske.


Nove mere će se odnositi na deo jadranske Hrvatske koji je na novoj korona-karti EU u narandžastoj boji, a na snagu bi trebalo da stupe u ponedeljak.

“Svi oni skupovi od 50 do 1.000 ljudi će morati da se organizuju tako da njihovu organizaciju preuzmu lokalni štabovi, u suradnji sa županijskim štabovima”, objasnio je

EU digitalna kovid-potvrda biće osnovni uslov.

Svadbe će moći da se organizuju za najviše 200, 300 ljudi. Sportska takmičenja će biti dostupna samo onima koji imaju kovid potvrdu – o vakcinaciji, negativan test ili o preležanom kovidu 19.

“Biće ograničena okupljanja. Na nacionalnom nivou je to sada za sva okupljanja do 100, ovde će se smanjiti. Isto tako će se ograničiti broj osoba koje dolaze na organizovane događaje uz potvrdu, takođe će biti neko ograničenje, broj još nismo usaglasili.

Osim toga, organizator će svoj događaj morati da najavi sedam dana ranije lokalnom i županijskom štabu, koji će proveriti održavanje mera i sve druge organizacijske aktivnosti koje su vezane za epidemiološku zaštitu”, rekao je šef hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u Dnevniku HRT-a.

Govoreći o uvođenju strožih mera na Jadranu, dodao je da postoji mogućnost da Nacionalni štab interveniše ako lokalni i županijski štab ne mogu da se dogovore oko toga koje bi to mere i ograničenja bili na nekom događaju.

“Sutra ćemo odrediti taj broj, ne znam reći precizno, biće manji nego što je na nivou cele države”, rekao je Capak.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Index.hr

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia