fbpx
Dijaspora News Srbija

Nove investicije! Vučić: “Cumtobel” stiže u Niš!

Beograd, 24. oktobra 2012 - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vucic govori na otvaranju medunarodne naucne konferencije "Balkanski ratovi 1912/13. nova videnja i tumacenja". FOTO TANJUG / TANJA VALIC / dmm

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas Nišlijama povodom dolaska jednog od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijske kompanije “Cumtobel” u Srbiju.

Na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, ovo pismo je preneto u celosti.

– Kao predsednik Vlade Srbije, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija “Cumtobel”, definitivno dolazi u Srbiju. Ovo je 27. januara potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput “Rojtersa” i “Blumberga”, objavili su ovu odluku na svojim servisima – piše u Vučićevom pismu.

Kako navodi, na dolazak ove kompanije radili smo dugo i predano “i danas moram da budem radostan jer se ova kompanija, koju svi zovu još i  „Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete“, odlučila da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra”.

– Voleo bih da razumete koliko je teško dovesti jednog ovakvog igrača ne samo da investira i otvori proizvodnju, već da bude motor razvoja, prenosilac najsavremenijih tehnologija, pokretač inovacija, ozbiljan partner univerzitetima – napisao je Vučić. Kako je naveo, kada je prvi put imao priliku da upozna direktora ove kompanije Ulriha Šumahera pre tačno godinu dana i četiri meseca, “ovakav ishod nismo ni sanjali”.

– Ali, vreme je pokazalo da smo korak po korak gradili poverenje jedne od vodećih inovativnih kompanija i ubedili ih da Srbija jeste pravo mesto za njih. Počelo je otvaranjem “Cumtobel” dizajn i projektnog centra, koji je iz Poljske prebačen kod nas, i zapošljavanjem mladih inženjera i dizajnera koji su ovde u Beogradu radili na projektima kompanije “Cumtobel” širom Evrope. I ovim mladim ljudima smo zahvalni jer su oni svojim darom, posvećenošću i kreativnošću slali jasnu poruku da Srbija jeste pravo mesto – piše Vučić.

Kako navodi, odmah zatim, “kako to kod ozbiljnih Austrijanaca inače i funkcioniše, rešili su da se uvere da će sutra imati dobre dobavljače i partnere među našim firmama”.

– Zajedno smo obišli više od sto kompanija i izabrali one koje ispunjavaju njihove visoke standarde. U celom ovom procesu donirali su “pametno ulično osvetljenje” u po dve  ulice u Nišu i Beogradu. Sve ovo jeste bio deo puta stvaranja poverenja u Srbiju – navodi premijer.

On je još istakao da “Cumtobel” ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini.

– Danas naši inženjeri, naši radnici, naši mladi inovatori postaju članovi ove velike porodice -navodi se u pismu premijera.

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close