Booking.com
Dijaspora Društvo News Region Sport Srbija

Novak pokorio Toronto !!!

Djoković se popeo na 17. mesto, Nadal ponovo prvi na ATP listi

Novak pokorio Toronto za jubilarni 30. masters trofej!


b35da7baea27ac822864dcc2e66a162c

Bilo je oscilacija tokom turnira, ali nedovoljno velikih da bi bilo ko nadigrao najboljeg tenisera sveta. Očigledno je tempiranje forme za Olimpijske igre, na svojoj koži je to osetio i Japanac, koji je uzaludno najavljivao osvetu za seriju od osam poraza u međusobnim duelima (sada je ukupno 10-2).

PRVI SET Potpuna dominacija Novaka do 6:3

Dočekan je Đoković ovacijama publike, na tribinama su bili Marijan Vajda i prijatelj Viktor Troicki, a početak je bio idealan, pri servisu Novak nije prepustio nijedan poen rivalu, imao je i as.

View image on Twitter

Stay tuned for a live look behind-the-scenes before our singles final begins! #RogersCup #GetCloser

Uspeo je da mu uzvrati Kei, napravivši samo jedan kiks kada je loptica zakačila mrežu, a Novak je još jednom odigrao idealno pri servisu.

K873sXdrf6S599ew

Crowd getting pumped up before the final begins.@DjokerNole feeling the love #RogersCup

Nije bilo prilika za brejk dugo, ali je hrabrilo što Novak mnogo bolje servira nego u prethodnom toku turnira. Bilo je nade za oduzimanje servisa kada je poveo sa 3:2 i 30:0, onda je ipak skratio udarac tek do mreže, ali je i vezao još dva poena (4:2).

Želeo je Kei Nišikori da se revanšira Novaku posle velikog niza poraza, nije mu “broj 1” davao naznake toga, nastavio je da servira u ustaljenom ritmu do 5:2.

Watch one heck of a crazy, loopy (literally!) set point for@DjokerNole #RogersCup http://tnn.is/live 

Izvukao se Japanac iz nepovoljne situacije u osmom gemu, ali ne i devetom. Novak je došao do 6:3 i konačno pokazao emocije, podelio je radost sa publikom i poslao jasnu poruku Nišikoriju.

DRUGI SET Preokreti, napetost i završni udarac Novaka

Psihološki je sve bilo na Novakovoj strani, a novu željenu šansu dočekao je u trećem gemu, pri servisu Japanca poveo je sa 40:0 i zatim pri svom otišao na bezbednih 3:1.

View image on Twitter

.@keinishikori wins 12 of 14 points to get right back into the match. A set down but 4-3* up http://tnn.is/live

Nažalost, usledio je mali preokret, ušao je Nišikori u desetominutnu seriju do 3:4, tada su se i Novakovi navijači probudili, skandirali su našem asu i ohrabrili ga (4:4).

I kada je Kei poveo sa 4:5, Novak je uzvratio novim gemom bez izgubljenog poena, okončao ga je asom za egal. Strpljenje mu je bilo adut za brejk, iako je često bio na ivici nerava i bacanja reketa.

Naterao je Keija da pogreši, a onda prstom pokazao da je mentalna snaga bila karta na koju je igrao. Servirao je za pobedu, a onda otišao u zagrljaj Marijana Vajde, Nenada Zimonjića i Viktora Troickog, koji su ga sa tribina bodrili.

About the author

M M

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia