Booking.com
News Sport

Novak Đoković doživeo na Rolan Garosu što nijedan šampion nikada nije

Novak preživeo prokletstvo i Amera za polufinale
Foto: Instagram

Novak Đoković je uspeo da se plasira u 2. kolo Rolan Garosa nakon što je u tri seta savladao Pjera Iga Erbera, Francuza koji u ovoj godini nije odigrao nijedan ATP meč do ovog, i kojem su organizatori dali vajld kartu za turnir.


Ono što je najvažnije – nije bilo onog nervoznog i besnog Novaka – držao je sve pod kontrolom, nije se okretao ka boksu i trošio energiju, nije bilo ni tragova povreda.

Domaći teniser je uživao podršku navijača sa tribina, ali u jednom trenutku to je postalo čak i degutantno, pošto su pojedinci na tribinama počeli da slave Đokovićeve greške – i ne samo to.

U poslednjem gemu meča, kada je Đoković pokušavao da “brejkom” dođe do pobede protiv Erbera, vrlo bezobrazna publika na stadionu “Filip Šatrije” je čak zviždala našem teniseru kada je pao na zemlju. U pokušaju da stigne jednu loptu, Noletu je noga proklizala i završio je na zemlji, a kada je otišao da se obriše, začuli su se zvižduci!?

Publici je smetalo što je Đoković napravio pauzu od desetak sekundi kako bi se uverio da je dobro i obrisao zemlju peškirom sa kolena i majice, međutim, i to je bio problem…

A dobro je poznato kakav je Nole kad u njemu proradi inat, pa Erber u nastavku nije imao šanse da sačuva servis i ostane u meču, a bezobrazni Francuzi su mogli da prestanu sa zviždukom.

Podsetimo, Novak Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Pabla Karbaljesa Baene iz Španije, koji je takođe bio bolji od domaćeg tenisera Konstantina Lestijena, a taj meč je na programu u četvrtak. Termin se i dalje čeka.

Izvor: PressSerbia/Novosti

PRess Serbia