Booking.com
Početna » Entertainment » Knjige » Nova književna poslastica za najmlađe – knjiga “Tajne zelenog solitera”
Entertainment Knjige

Nova književna poslastica za najmlađe – knjiga “Tajne zelenog solitera”

Nova književna poslastica za najmlađe - knjiga “Tajne zelenog solitera”

 Knjiga “Tajne zelenog solitera” – neobična i topla priča o prijateljstvu, ljubavi i tajnama prirode


Nova književna poslastica za najmlađe - knjiga “Tajne zelenog solitera”

Interaktivna knjiga za decu uzrasta od četiri do osam godina, “Tajne zelenog solitera”, autorke Sanje Matijašević je edukativna, emotivna i poučna priča o dobroćudnom šumaru koji je, pred sam početak zime, pronašao izgubljeno mladunče veverice. Pružajući joj zaštitu, odvodi je u svoj dom i paralelno sa njenim odrastanjem, kroz uzbudljive avanture, upoznaje je sa zakonima prirode, kako bi je, s proleća, vratio u prirodno stanište – šumu. Kroz doživljaje glavnih junaka, šumara Časlava i veverice Cice, zadatke i igru, deca će, uz živopisnu priču, na autentičan, zabavan i poučan način saznati puno o prirodnim procesima i otkriti tajnu zelenog solitera. Uporedo sa tim, kroz ovu knjigu, gradi se emotivan i topao odnos između čoveka i veverice, pa je njena dodatna vrednost i u tome što će najmlađi, uz “Tajne zelenog solitera”, razvijati i empatiju prema ljudima i životinjama.

 

Knjiga je, kao prvo dečje izdanje izdavačke kuće “Dedić”, već u knjižarama širom Srbije, biće predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga, a autorka Sanja Matijašević ističe da “Tajne zelenog solitera”, pre svega, donose jednu toplu priču o prijateljstvu i ljubavi, o tome kako se treba naći nekome u nevolji, i kako dobrobit drugih treba da nam bude ispred ličnog i trenutnog zadovoljstva.

 

Ova knjiga je moj pokušaj da kod dece probudim empatiju i ljubav prema ljudima, životinjama i prirodi. Tajne zelenog solitera su oni procesi i pojave u prirodi o kojima ponekad i ne razmišljamo, pa i njih i prirodu uzimamo zdravo za gotovo. Deci je nekad igra gađanje i obaranje ptičjeg gnezda, a ne znaju koliko je truda tu uloženo i kakvu su štetu naneli. Glavni junaci ove knjige, šumar Časlav i veverica Cica, naučiće decu da vole prirodu, i nadam se, bar malo doprineti da izrastu u ljude koji brinu o životnoj sredini.”

 

 

 

Foto: Snežana Medić

PRessSerbia

 

About the author

Sinisa Kraljevic

Diplomirani inženjer menadžmenta ,novinar i osnivač sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia