fbpx
Društvo Srbija Svet

Nišlija među najboljim diplomcima prestižnog Univerziteta u SAD!

Nišlija među najboljim diplomcima prestižnog Univerziteta u SAD!
Foto:Univerzitet u Maineu/Ilija Stojiljkovic

Prema prestižnoj Šangajskoj listi Univerzitet u Mejnu jedan je od 500 najboljih na svetu, a na njemu je jedan Nišlija proglašen za “izvanrednog stranog studenta završne godine”. Reč je o Iliji Stojiljkoviću, koji se istakao kako ocenama, tako i brojnim vannastavnim aktivnostima, ali pre svega košarkom zbog koje je, kaže, i rešio da se otisne u Sjedinjene Američke Države.

Menadžer, kapiten i krilni centar u muškom košarkaškom timu Univerziteta u Mejnu poneo je brojna priznanja za svoja košarkaška dostignuća proteklih godina, a ušao je i u najbolji tim istočne obale.

Bio je član grupe Sportisti protiv nasilja, Savetodavnog komiteta za sportiste na kampusu, nabrajaju na Univerzitetu, a bio je i vršnjački mentor. Spoj angažovanja, košarkaških dostignuća i uspeh u Poslovnoj školi, koju završava, Stojiljkoviću su doneli laskavu titulu jednog od 10 najboljih studenata završne godine ovog Univerziteta.

Kao maturant u niškoj Pravno-poslovnoj školi Stojiljković je odlučio da se otisne u SAD, pre svega zbog sporta, kako sam kaže, jer je želeo da igra koledž košarku.

U isto vreme sam bio jako zainteresovan za svet biznisa i odlučio da studiram menadžment. Uspeo sam da se snađem jer se u Americi istrajnost i vredan rad nagradi, i ja lično mislim da je to ključ uspeha, ne samo u košarci i studijama, već i u životu – priča Stojiljković.

Kada diplomira, planira da se vrati u Evropu i nastavi da se bavi košarkom, ali i njegovo interesovanje za dalje školovanje ne jenjava, pošto želi da započne master studije.

 

Izvor: Juznevesti.com

Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close