Booking.com
Početna » News » Društvo » Nikoli Radanoviću zahvalno priznanje za podršku onkološkim pacijentima! (FOTO)
Društvo News

Nikoli Radanoviću zahvalno priznanje za podršku onkološkim pacijentima! (FOTO)

Nikoli Radanoviću zahvalno priznanje za podršku onkološkim pacijentima!
Foto: Privatna arhiva

Povodom Međunarodnog dana žena i Nacionalnog dana obolelih od karcinoma dojke, poznati menadžer u kulturi, komunikolog i novinar, član Udruženja novinara Srbije, Nikola Radanović, tradicionalno je i ove godine pripremio nesvakidašnje prijatno iznenađenje pacijentima i osoblju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i to u vidu sadržajne donacije.


Naime, on je donirao više stotina poklona u vidu sredstava za higijenu tela i preparata za negu lica, pružajući nesebičnu podršku borcima i svim zdravstvenim radnicima koji se neumorno trude da onkološke pacijente usmere izlečenju od ove opake bolesti.

Odlukom osoblja Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, Nikoli Radanoviću je uručeno počasno zahvalno priznanje za pokazanu plemenitost i širenje humanosti na ovom Institutu. Da sve bude u duhu širokogrudog dočeka u prostorijama Savetovališta za psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju, srdačno su se potrudile dr sc med. dr Ana Jovićević, predsednik radne grupe za podršku pacijentima i dr sc def. Svetlana Berat ispred Odeljenja za obrazovanje i rehabilitaciju.

Nikoli Radanoviću zahvalno priznanje za podršku onkološkim pacijentima!
Foto: Privatna arhiva

Isto tako, odlukom skupštine Udruženja obolelih i lečenih žena od karcinoma dojke „Budimo zajedno“ (Opština Stari Grad), a povodom 20. marta kada se obeležava Nacionalni dan obolelih od karcinoma dojke, pohvaljen je priznanjima „Nađi vreme, ne gubi život“ za učestvovanje i podršku ovom Udruženju i njenim članicama. Nikola inače od 2017. godine posećuje ovo Udruženje, te je jedan od retkih radnika u kulturi koji je pun saosećanja za ovu bolest, svakako neko ko pomno prati i podržava rad na širenju svesti o kanceru dojke i kanceru bilo koje druge vrste.

Nikoli Radanoviću zahvalno priznanje za podršku onkološkim pacijentima!
Foto: Privatna arhiva

Kancer dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu se godišnje registruje skoro 1.700.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih. I u Srbiji je kancer dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji.

Izvor: PRessSerbia

Foto: Privatna arhiva

 

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia