Booking.com
Estrada

Neprolazna ljubav prema muzici: Kaliopi i Romeo Gril slave jubilej novim albumom!

Kkaliopi

U jubilarnoj godini saradnje koja obuhvata četiri decenije, makedonska muzička ikona Kaliopi i njen dugogodišnji partner, kompozitor i producent Romeo Gril, obeležavaju ovu specijalnu godišnjicu novim albumom.
O novom albumu i saradnji dugoj četrdeset godina u emisiji “Uranak” na televiziji K1, razgovaramo sa Kaliopi.
“Srećni smo što imamo nešto lepo da ponudimo publici i da se tome radujemo – rekla je na samom početku razgovora Kaliopi, a onda se našalila na račun saradnje nje i Romana sa kojim je bila u braku:
“Kada smo se umorili jedno od drugog, tada smo se razveli, ali muzički se nismo rastali i bilo bi šteta kada bismo to učinili, jer je definitivno naš susret bio sudbonosan te 1984. godine kada smo se sreli. Ja sam bila devojčica koja je u njemu videla svog najboljeg druga i nekoga ko me može voditi putem mojih želja i očekivanja, u smislu onoga što želim da budem. On mi je tada postavio ključno pitanje, a to je bilo da li želim da budem zvezda – rekla je Kaliopi kroz osmeh, objašnjavajući šta su želili da prenesu publici novim albumom:
Mi iznova svaki put otkrivamo jedno drugo u muzici. Romeo je jako inventivan čovek koji uvek ima nešto novo da ponudi. Uvek me iznenadi produkcijom, aranžmanom, i predstavlja veliku inspiraciju za jednog pevača. Najbitnije je da se nadopunjujemo i da on tačno zna šta treba da izvuče iz mene i šta je ono što u pravom trenutku treba reći ljudima koji već slušaju našu muziku, ali i nadolazećim generacijama. Mislim da smo ovim albumom postigli sasvim novu dimenziju- kakže legendarna makedonska pevačica.
Kaliopi kaže da nikada nisu prati trendove, već isključivo su se vodili onim što se njima sviđa
“Nismo pratili trendove, već smo radili pesme koje su nama bliske i istraživali zvuke u procesu finalne produkcije. Sve to je zasluga Romea, a na meni je bilo da utkam svoju dušu u te pesme. Tokom celog procesa rada, dopunjavali smo se, što čini ovaj album veoma interesantnim. Album je dvojezičan, sadrži pet pesama na makedonskom i pet na srpskom jeziku”- zaključila je pevačica u emisiji “Uranak” na televiziji K1.

Tagovi
PRess Serbia