fbpx
Travel Zanimljivosti

Neopisiva lepota Abhazije – država koja ne postoji

Neopisiva lepota Abhazije - države koja ne postoji

Priča o “faktički” nezavisnoj državi Abhaziji je neobična na toliko načina. Osim toga što je ne možete naći na mapi, samo vrlo upućeni znaju da ona zapravo postoji, a retki su se uverili u njene prirodne lepote koje odišu tugom i neopisivim pejzažima.


Teritorija Abhazije je međunarodno priznata kao deo Gruzije. Tokom postojanja bivšeg Sovjetskog Saveza važila je za jedno od najlepših letovališta i odmarališta. Suhumi, glavni grad Abhazije bio je poznat u svetu po autentičnoj lepoti, svojim lekovitim vodama, bajkovitim šetalištima i umerenom klimom.

https://www.instagram.com/p/BnUOBF6AWis/?utm_source=ig_embed

U 2008. godini, Abhazija je proglašena nezavisnom državom i priznata od strane nekolicine zemalja sveta, kao što su Rusija, Nikaragva, Venecuela i druge. Posle mnogih burnih i vojnih događaja koji su rasparčali Abhaziju u periodu od 1992-1993, ona je konačno otvorena je za posete turista. Upoznati sa pričom o Černobilu, uporediće predele Abhazije sa napuštenim delovima ukrajinskog grada. Međutim, ne dajte se prevariti, jer je fiktivna državica od 200 i kusur hiljada stanovnika raj na zemlji.

Interesantno je da je Abhazija jedina zemlja u svetu u kojoj se viza dobija prilikom ulaska ili odlaska iz zemlje. Takođe, treba napomenuti da u ovoj zemlji ne postoje mobilni telefoni ili kreditne kartice, tako da ako želite da posetite Abhaziju ovo morati imati na umu.

Neopisiva lepota Abhazije - države koja ne postoji

Jedna od najvećih atrakcija je manastir Novi Atos, izgrađen od strane ruskih monaha koji su došli sa Svete Gore, i koji danas privlači brojne posetioce. U blizini je divno šetalište i mali ribnjak koji će vas opčiniti. Ako je previše vruće možete se vozom prevesti do velike pećine gde ćete uz pomoć lokalnog vodiča moći da uživate u njenim misterijama, i impresivnim stalaktitima i stalagmitima.

Za one koji žele da zaplivaju Crnim morem, obavezna je poseta gradu Gagra. Dobra stvar je što se nalazi nedaleko od aerodroma u Sočiju, a u podnožju Kavkaza pa planine stvaraju mikroklimu koja grad štiti od vetrova i održava topli morski vazduh. Samim tim, Gagra je zvanično najtoplija destinacija na crnomorskoj obali.

View this post on Instagram

❗️Не повторяйте моей ошибки ⠀ Пока выездная часть нашей веселой компании на экскурсии, мы продолжаем наслаждаться пляжным отдыхом⛱. Сегодня прогулялись вдоль берега в сторону границы с 🇷🇺 и дошли до пансионата «Москва». Прошли мимо нескольких пансионатов, домов отдыха… Господи 😱, какая же тут 🍑. Я понимаю, когда заброшенные парки, тц, дома, но, когда действующие заведения в таком состоянии 😩, что без слез не взглянешь🤦‍♀️🤷‍♀️. ⠀ 📷Фото сделано с обзорной площадки санатория «Москва». Фишка этого санатория, что он стоит высоко на горе ⛰ , а спуск к морю на лифте. Лифт стоит буквально на пляже, высота огромная🙈. Состояние «предбанничка» просто ужасное👎🏻, не верится, что санаторий действующий. Одна кабина с открытыми дверями и проводами, а в другую думаем входить или нет? Короче, решили меня одну отправить на разведку👀. Долго поднималась, двери открылись, вышла… Вид шикарный😍. Вызываю лифт, чтобы вернуться за Егором, коляской и мамой с клаустрофобией, а лифт не вызывается🖕. Выяснилось, что лифт в одну сторону работает😰🤬. Спуск вниз по ступенькам, но там такие круги надо сделать, пока я спущусь, внизу уже решат, что со мной что-то не так😕. Бегом побежала вниз, забрела в тупик, видимо, не по тем ступенькам… 🏃‍♀️Вернулась. Хорошо, что мужичок увидел, что кто-то поднимается на лифте, стал мне махать. Едва выкатившуюся коляску из лифта я закатила обратно, и вниз 👇, пока ещё что-нибудь не сломалось в этом лифте.

A post shared by Svetlana (@musicatsvet) on

Mnogo je razloga, a vi se odlučite za jedan najupečatljiviji i uzmite u obzir avanturu kroz Abhaziju, ili čitavu Gruziju, kako vam volja.

Foto: Instagram/Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Noizz.rs

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close