Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema rodnom mestu i hrani!

Krajem prošle nedelje u čuvenom beogradskom hotelu „Metropol“ održan je dugoočekivani festival hrane i pića, poznatiji „Ukus fest“ koji je i ove godine okupio brojne turiste, domaće posetioce, vrsne kuvare i izlagače povodom svog jubileja postojanja.


Festival je održan u prepunoj sali „Nikola Tesla“, a svojim uvodnim obraćanjem otvorio je radio-televizijski novinar Živorad Žika Nikolić, kog i danas pamtimo kao izuzetnog čuvara srpskih vrednosti.

Posetioci „Ukus Fest-a“ mogli su da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji su samo upotpunili savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva bila su u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka.

Posle bogatog programa i panela “Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”, učesnicima su dodeljene specijalne nagrade za najbolje ukuse, promociju hrane i pića, kreativnost itd. Međutim, usledilo je pravo iznenađenje kada je povelju dobila i verna Božica Velousis i to za negovanje običaja, tradicije i promociju ukusa Šumadije a pod sloganom „ Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema rodnom mestu i hrani!“

Božica je prisutnima obećala da će nastaviti da radi ono što voli i da će se potruditi da uskoro predstavi proizvode svog gazdinstva na nekoj od narednih Ukus fest manifestacija.

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Izvor: PRessSerbia

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima. Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.
PRess Serbia