Booking.com
Početna » Lifestyle » Ne zapostavite vežbanje na letovanju, radite vežbe u vodi!
Fitness Lifestyle

Ne zapostavite vežbanje na letovanju, radite vežbe u vodi!

Odlazak na godišnji odmor, ne znači da treba da zapostavite vežbanje. Pokušajte raditi ove jednostavne i zabavne “vodene vežbe” koje će se svideti čak i vašoj deci.


 

Čak i ako čuvate decu u nekom plićaku, ove vežbe možete raditi bez problema. Na kraju krajeva, možete ih uključiti da vežbaju sa vama.

Hodanje u vodi može biti sjajna vežba, jer ćete od vode osećati otpor, a mišići nogu će biti poprilično aktivni. Neka vam voda dođe negde do prsa, uzmite vašeg mališana u naručje i šetajte kroz vodu.

Svaki put kad ležite u plićaku to je dobra prilika za vežbanje mišića nogu i stomaka. Lezite na leđa, podignite noge od dna i naizmeično podižite levu i desnu nogu, vežbajući trbušne mišiće.

Sklekovi u vodi će biti posebno zabavni, činiće vam se lakšima. Jednostavno leziite potrbuške u plićak i odgurujte se dlanovima prema gore i pustita da vas voda nosi.

Stanite uz rub bazena ili obale, stavite laktove na rub, a noge izbacujte unazad, energično. Ovo je sjajna vežba za jačanje butina, a sigurni smo da će i vaša deca želeti da je ponove.

Ako su vam deca malena i ne znaju plivati bacajte ih u vazduh dok ste u vodi i hvatajte i pri samoj površini da ih voda zaprska, a ukoliko su plivači bacajte ih u vodu neka plivaju do vas, pa opet dok im ne dosadi. To će za decu biti sjajna zabava, a vama sjajna vežba.

Uzmite dete u naručje, neka vas čvrsto zagrli i obuhvati nožicama, a vi polako radite čučnjeve, tako da oboje zagnjurite ili da vam voda dođe do vrata. Ovo je sjajna vežba za ceo donji deo tela.

I na kraju, ukoliko je vaše dete dobar plivač, zajedno plivajte što više možete.

(lifepressmagazine/pixabay)

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia