Booking.com
Kultura

NE OKREĆITE LEĐA DEDOVINI! SPECIJALNA POVELJA U RUKAMA NAŠE KNJIŽEVNICE

NE OKREĆITE LEĐA DEDOVINI! SPECIJALNA POVELJA U RUKAMA NAŠE KNJIŽEVNICE
Foto: Privatna arhiva

Renomirani Umetnički centar Anterija iz Beograda, koji je osnovan sa ciljem i zadatkom očuvanja srpskog jezika i pismasrpske istorijetradicijekulture i običaja i ove godine je tradicionalno podelio specijalne povelje u različitim oblastima, a za doprinos srpskoj tradiciji i kulturi.


Među cenjenim laureatima iz kulture, naš portal je posebno izdvojio dugogodišnju sagovornicu, istaknutu pesnikinju Božicu Velousis koja se tokom godine izdvojila i kao čuvar tradicije rodnog sela u Šumadiji. Da poeziju, književnost, humanitarni rad i promociju seoskog turizma možemo objediniti, potvrdila je Velousis, dobivši još jedno prestižno priznanje odlukom kulturnih saradnika ovog Umetničkog centra ali i čelnika prof. muzike Dubravke Loncović. 

Božici Velousis ovo priznanje u vidu specijalne povelje uručeno je danas u Palati Akademije nauka i umetnosti u Beogradu, a kako kaže, ono pruža motivaciju da dodatno promoviše Srbiju i njene predele, posebno Šumadiju, koja se ističe na samoj povelji. 

NE OKREĆITE LEĐA DEDOVINI! SPECIJALNA POVELJA U RUKAMA NAŠE KNJIŽEVNICE
Foto: Privatna arhiva

Svojim nesebičnim radom, stvaralaštvom i promocijom rodnog kraja, ona podseća srpski narod da nikako ne zaborave svoje poreklo i ne okreću leđa dedovini koja se vekovima čuvala.

Ovo lepo priznanje ubedljivo će krasiti njenu umetničku biografiju, a sigurni smo da se njena promocija turizma i lepote Srbije nastavlja i u Novoj 2023. godini. 

Time, želimo joj mnogo uspeha u daljem radu i mnogo sličnih nagrada i priznanja! 

Izvor: PRessSerbia

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia