Booking.com
Lepota i zdravlje News Saveti

Ne bacajte semenke lubenice – trebaće vam za čaj! (Recept)

lubenica

Česte upale mokraćnog sistema i česte promene krvnog pritiska s naglim porastima, nakon kojih sledi značajan pad, dokaz su da s bubrezima nešto nije onako kao bi trebalo biti.

Osim što hidratizuje naše telo i niskokalorična je, lubenica je i lekovita. Zato nemojte bacati semenke, čuvajte ih za čaj jer on pomaže osobama koje imaju problema s bubrežnim kamencima.

Bubrežni kamenci mogu izazvati poteškoće u mokrenju, krv u urinu, mučninu, povraćanje i visoku temperaturu. Većina naučnih radova govori u prilog tome da skloni nastanku oksalatnih kamenaca trebaju smanjiti ili gotovo izbaciti sledeće namirnice: blitvu, špinat, rabarbaru, voćne sokove, suvo voće, jagode i čokoladu. Pojedina istraživanja pokazala su da hrana bogata kalcijumom dovodi do smanjenja sklonosti nakupljanja bubrežnih kamenaca.

Ali pomaže i čaj od semenki lubenice.

Za čaj vam je potrebna kašika mlevenih ili sitno nascekanih semenki lubenice. Prelijte ih s pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Procedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvek pripremite sveži čaj.

Čaj pijte tri puta nedeljno, a možete ga piti i više puta na dan.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia