Booking.com
Lifestyle Entertainment Zanimljivosti

Ne bacajte sasušene limunove kore: Ono što možete da uradite reciklirajući ih na 5 načina su trikovi zlata vredni

Screenshot 20231101 141357 Chrome crop 55 resize 85 compress19

Nikada nemojte bacati stare limunove kore već ih mudro iskoristite na nekoliko načina.


Ukoliko kod kuće imate limunove koji su se nekim slučajem osušili, nikako ih nemojte baciti jer postoji nekoliko metoda za recikliranje.

Definitivno je pogrešno baciti limun u smeće, čak i ako ste ga zaboravili na nekoliko nedelja. Uz nekoliko trikova, te limunove možete iskoristiti u nekoliko kućnih poslova. Štaviše, na ovaj ćete način uštedeti nešto novca, a nećete koristiti hemiju.

Evo šta možete da uradite sa starim limunom kako bi vaš dom bio čist i uredan:

Metoda 1: Osvežite vazduh

Na šporetu zagrejte šerpu s vodom i dodajte malo isečenog limuna. Pustite da sve lagano krčka i kada provri, pustiće prijatan miris.

Ovom metodom ćete ukloniti sve neprijatne mirise tipične za kuhinju.

Metoda 2: Oterajte mrave

Mravi mrze miris citrusa, pa su vam dovoljni limun i voda da napravite repelent. U šoljicu vode dodajte malo zgnječenih limunovih kora, a zatim dobijeno rasporedite po vrtu ili na strateškim mestima u kući. Na taj način mravi će se držati podalje, a nećete koristiti hemikalije.

Metoda 3: Očistite kante za smeće

Da biste očistili kantu za smeće, morate limun iseći na 4 dela. Kante zatim napunite vrućom vodom i iscedite limun unutra. Zatim dodajte preostale kore limunova i takođe sipajte čašu sirćeta. Sve što treba da uradite je da ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta, a zatim prebrisati sunđerom, prenosi Jutarnji.

Metoda 4: Očistite mikrotalasnu

U ovom slučaju treba uzeti šoljicu vode i u nju staviti iseckane limunove. Zatim stavite šoljicu u mikrotalasnu pećnicu na najveću snagu 3 do 4 minuta. Za čišćenje jednostavno obrišite unutrašnjost uređaja vlažnom krpom.

Metoda 5: Očisitite dasku za sečenje

Da biste očistili drvenu dasku za sečenje, trebate uzeti limun i prerezati ga na pola. Potom dasku za sečenje pospite krupnom soli i dobro je istrljajte jednom od 2 polovine limuna. Snažnim trljanjem uklonićete miris češnjaka i ribe, a takođe savršeno očistiti i dezinfikovati dasku za sečenje. U ovom trenutku samo treba koristiti limun prema poslovima koje trebate obaviti, prenosi Krstarica.rs

PRess Serbia