fbpx
Lifestyle Saveti

Naučnici dokazali: Evo kada treba da imate seks da biste zatrudneli!

Naizgled loše stvari koje su dobre za vezu!

Parovi koji pokušavaju da začnu dete prirodnim putem trebalo bi da razmisle o ovim savetima naučnika. Evo kada treba da imate seks da biste zatrudneli.


 

Nova studija šangajske bolnice ponudila je odlične savete svim parovima koji upravo pokušavaju da naprave bebu.

Na osnovu istraživanja otkriveno je da je sperma tri sata nakon što je muškarac postigao vrhunac jača od one u prvom krugu. Ujedno, tada spermatozoidi plivaju brže i postoji veća šansa da oplode jajnu ćeliju zbog ogromnog broja proteina u spermi, izveštava Dejli mejl.

Korišćenje sperme koja je stvorena manje od 180 minuta nakon što je muškarac imao poslednji orgazam povećava stopu uspeha in vitro fertilizaciju (vantelesnu oplodnju) za trećinu. 

Doktor Da Li, koji je vodio projekte istraživanja, kaže da je pogrešno verovanje da je potrebno muškarcu između 24 sata i 36 sati kako bi dopunili spermu nakon ejakulacije.

“Godinama unazad muškarce su obično savetovali da ograniče seksualnu aktivnost kako bi povećali šanse za trudnoću”, kazala je ona za Miror.

“Sada je vreme za promenu mišljenja. Naši podaci pokazuju parovima sa relativno normalnim parametrima da bi trebalo da imaju često seks tokom perioda ovulacije.”

(superzenab92)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close