fbpx
Društvo Region Zanimljivosti

Naše komšije će proizvoditi i izvoziti marihuanu, najavljuju niže cene

Marihuana poboljšava seksualno iskustvo kod žena!

Velike su šanse da Hrvatska uskoro postane ozbiljan proizvođač i izvoznik marihuane za medicinske svrhe, piše novi Globus.


Ne samo da lekova od kanabisa više ne bi smelo nestati u apotekama, što je danas slučaj, nego bi oni s oznakom domaćeg proizvoda trebalo biti i mnogo jeftiniji nego sada. Upravo zbog visoke cene u apotekama većina pacijenata se i dalje uglavnom snabdeva na crnom tržištu.

Osim za poljoprivrednike i farmaceute, nova proizvodna grana, koja je do sada bila izvan zakona, pružiće i brojne mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma jer se u svetu sve više ljudi želi lečiti marihuanom, a hrvatske zdravstvene ustanove će im moći pružati takve tretmane.

Investitori, domaći i strani, koji su spremni da ulažu u pokretanje proizvodnje već kucaju na vrata, ističe hrvatski mediji.

"Učiteljice, moj tata u mojoj sobi uzgaja cveće"

 

Hrvatska je zahvaljujući izmenama Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, koje su stupile na snagu 25. aprila, kompanijama registrovanim za proizvodnju lekova pružila mogućnost da u svoj proizvodni asortiman uključe i lekove od kanabisa.

Do sada, takve preparate apoteke su uvozile jer proizvodnja u Hrvatskoj nije bila dopuštena.

Bez velike pompe Ministarstvo zdravstva, odnosno njegov Sekretarijat za analizu i preporuke primene indijske konoplje/kanabinoida u medicinske svrhe, predložilo je, a Vlada prihvatila, vrlo smele zakonske izmene.

U idućih šest meseci ministar zdravstva, uz saglasnost ministra poljoprivrede i ministra unutrašnjih poslova, mora doneti Pravilnik o načinu i merilima za davanje odobrenja za uzgoj i proizvodnju konoplje u medicinske svrhe.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Bizlife

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close