Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Napravite sami trakice za uklanjanje mitesera!

mitiseri

Često nas more brige sa miteserima, sa proširenim porama. Trakice i nisu tako jeftine, ali postoje jednostavni recepti kako da ih napravite sami. Mi vam donosimo dva.


 

Sa trakicama je jednostavna stvar. Stavite ih na lice (područja “napadnuta” miteserima), ostavite da deluju i onda ih uklonite, a sa njima “krenu” prljavština i masnoće iz pora. Na taj način ih čistite, pa su i manje vidljive.

Industrijski proizvedene trakice za uklanjanje mitesera imaju neke sastojke, zbog kojih i nismo baš skloni da ih tako često kupujemo, a i cena nas ponekad odbija. Neke od trakica se čvrsto zalepe za kožu, pa vam se čini kada ih skidate, da gulite i deo kože sa njima, pa je proces ponekad poprilično bolan.

Ove trakice, kao što smo rekli, možete jednostavno napraviti u svom domu sa samo dva sastojka. Istina je da je efekat malo slabiji nego kada su u pitanju kupovne trakice, ali bol je svakako manja, a i potpuno su prirodne.

Trebaće vam: 1 kašičica nezaslađenog želatina, 1 kašičica mleka, kuglica vate ili četkica za šminku i manja tava.

Pomešajte mleko i želatin i zagrejavajte na srednjoj temperaturi na šporetu (ili u mikrovalnoj rerni na 10 sekundi) dok se ne pretvori u gustu smesu. Sačekajte da se malo ohladi i nanesite je na nos, bradu ili bilo koji deo lica koji je pokriven miteserima. (Najbolje bi bilo da smesu nanesete nekom manjom, čistom, četkicom za šminku). Ostavite da deluje 10-tak minuta, dok ne očvrsne i ne pretvori se u gumenstu masu, koju je potrebno samo da ogulite sa lica.

Postoji još jedan recept sa kojim na sličan način uklanjate mitesere. U ovom slučaju trebaće vam: med, mleko, posudica za mikrovalnu i četkica za šminku.

Pomešajte 1 kašiku meda sa 1 ½ kašikom mleka u posudici, zagrejte smesu u mikrotalasnoj rerni na 10 sekundi (ili u tavi na šporetu). Prohlađenu smesu nanesite na mesta „pogođena“ miteserima, sačekajte 15-tak minuta dok smesa ne postane upotpunosti čvrsta.

Ogulite je s lica, a ona će sa sobom povući sve nečistoće, koje su se nakupile u porama.

PRess Serbia