fbpx
Health and beauty News

Napravite sami parafinsko pakovanje za vaše ruke!

Da bi vaše ruke uvek bile lepe, potrebna je redovna nega

Da li vam je koža na rukama gruba i isušena? Ako jeste, znači da joj je neophodna nega. Postoji odličan način na koji kod kuće možete napraviti parafinsko pakovanje od voska.

Postoji više vrsta parafinskog voska koji se razlikuju po aromi.Možete ga naći u većim marketima ili prodavnicama kozmetičkih proizvoda.  Postoje razne marke, a negde se dodaju i esencijalna ulja kako bi se postigli još bolji rezultati (ulje lavande, eukaliptusa, vanile, ruzmarina, mente, čajevca, grejpa ili kruške). Takođe možete i sami dodati neko od ovih ulja u neki jeftiniji vosak kada ga pripremate kod kuće.

Postupak:

Zagrajte vosak u velikoj posudi koja se može staviti u mikrotalasnu pećnicu. Topite vosak u više navrata, sa pauzama i potrudite se neka se potpuno otopi

Sačekajte da se vosak prohladi. Dok čekate, masirajte ruke gušćom kremom ili losionom sa hranljivim sastojcima. Dobro je utrljajte u kožu kako bi vam ruke bile dobro hidrirane

Kada se vosak dovoljno prohladi, umočite ruku u njega. Izvucite je, sačekajte nekoliko sekundi, odnosno da se vosak osuši i stvrdne, pa ponovo umočite. Uradite ovo nekoliko puta dok vam ruka ne bude potpuno obložena voskom, sa nekoliko slojeva voska. Ne mrdajte puno prstima, jer će vosak popucati i ceo tretman neće dati rezultate.

Kada završite postupak, sačekajte koliko god želite da vosak deluje. Možete se opustiti, gledati TV ili neki film dok čekate. Umotajte ruku u neki zagrejani peškir ili tkaninu kako bi vosak ostao topao.

Potrebno je da sačekate najmanje 30 minuta za optimalne rezultate. Kada prođe tih 30 minuta (ili duže, ako želite da držite), samo „oljuštite“ osušeni vosak sa ruke i bacite ga. Opet umasirajte u ruku hidrantnu kremu ili losion i stavite rukavicu ili je dobro umotajte u pamučnu tkaninu.

Ponovite postupak sa drugom rukom – I to je sve! Kada završite, videćete kako su vam ruke mekane, a žuljevi i perutava koža nije ostala ni u tragovima. Još jedna sjajna stvar kada je u pitanju ovo parafinsko pakovanje je to što odlično jača nokte.

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close