Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Najzdraviji napitak koji topi salo! Osim toga, sprečava i nadutost

Recept za pripravak koji će vas ekspresno zagrejati!

Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira šest meseci. Nosite je sa sobom gde god išli – na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj računara ili televizora.


 

Dovoljna su vam samo dva sastojka, koja možete naći svuda i jeftini su. Ovaj napitak može da vam pomogne da regulišete težinu.

Za ovo zdravo piće potrebna su vam samo dva sastojka: Voda i đumbir.

Prva stvar koju treba da uradite čim se probudite jeste da prokuvate vodu u velikoj šerpi, a nakon toga da u nju ubacite nekoliko komadića svežeg đumbira, oko 4 do 5 cm dužine.

Dobijenu đumbirovu vodu možete da prebacite u termos i da pijete tokom celog dana, pa i da nosite na posao. Najmanje jedan litar ovog osvežavajućeg napitka umiriće stomak i sprečiti nadutost i gasove.

Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira šest meseci. Nosite je sa sobom gde god išli – na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj računara ili televizora.

Ispijajte ovaj napitak u gutljajima tokom celog dana, a đumbir osim što jača imunitet, on štiti i od kardiovaskularnih bolesti, smanjuje loš holesterol, i ubrzava varenje.

Očigledno je đumbir sastojak koji bi trebalo mnogo više da koristimo. Dok se u tradicionalnoj kineskoj medicini vekovima koristi, kod nas nije toliko popularan, ali bi trebalo da bude zbog toga što ima mnogo zdravstvenih prednosti.

I još jedan jednostavan i praktičan savet za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka, kao i između poslednjeg obroka pred odlazak na spavanje

(sd.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia