fbpx
Društvo Svet Zanimljivosti

NAJSTARIJI PAR NA SVETU: Zajedno imaju 208 godina i slave osam decenija braka

NAJSTARIJI PAR NA SVETU: Zajedno imaju 208 godina i slave osam decenija braka

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Mijako (100) su službeno, po podacima Ginisove knjige rekorda, jesu najstariji par na svetu.


Japan je poznat po velikom broju stogodišnjaka, a nedavno je u toj zemlji postavljen još jedan rekord, ovaj put supružnika koji zajedno imaju 208 godina i proslavljaju 80 godina braka. Stogodišnja Mijako tvrdi da je za to zaslužna ona, odnosno njeno – strpljenje. Upoznajte najstariji par na svetu!

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Mijako (100) su i službeno, po podacima Ginisove knjige rekorda, najstariji supružnici na svetu. Venčali su se 1937. godine.

“Jako mi je drago. Taj brak je zapravo potrajao zahvaljujući mom strpljenju”, kaže uz smeh Mijako, pozirajući u domu penzionera sa suprugom i ostalim članovima brojne porodice ispred uokvirenog sertifikata o broju godina braka.

Bračni par Matsumoto nije nikada uspeo da realizuje ceremoniju venčanja s obzirom na to da se Japan u to doba spremao za rat, a Masao je poslat u vojsku. Međutim, to ih nije sprečilo da steknu veliku porodicu – imaju dvadesetpetero unučadi, a najmlađe je rođeno pre mesec dana.

“Ušli su u zadnje poglavlje svojih života. Počastvovani su što su dobili ovu potvrdu. Želim im da nastave da žive spokojno”, rekla je njihova kći Hiromi.

Japanci su poznati po najdužem životnom vijeku u svetu. Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je podatak po kom su po dužini životnog veka stanovnici te zemlje na drugom mestu s prosečno navršene 82 godine života, odmah nakon stanovnika Hongkonga.

NAJSTARIJI PAR NA SVETU: Zajedno imaju 208 godina i slave osam decenija braka

Foto: Twitter

Izvor: PRessSerbia/Novosti

 

 

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close