Booking.com
Travel

Najfotogeničnije mesto na Zemlji smatra se i jednim od najčudnijih na svetu

pustinja

Postoji nešto pomalo jezivo i uznemirujuće u izgledu mrtve močvare. Kao da je sa druge planete, ili iz nekog drugog vremena. Zbog toga se ovo, najfotogeničnije mesto na Zemlji, smatra i jednim od najčudnijih na svetu


 

Nalazi se u Nacionalnom parku Namib-Naukluft, a obuhvata stabla starija od hiljadu godina.

Bogate crvene dine koje okružuju ovu oblast duguju svoju nijansu starenju – tokom svih tih godina, pesak je bukvalno zarđao.

Nekada je taj prostor bio vlažan, ali klima se s vremenom promenila. Stabla su se osušila, a zbog suve klime drveće ne može da istruli.

Okružena su pak monumentalnim peščanim dinama koje na delovima dosežu visinu i od 400 metara i za koje neki tvrde da su najviše na svetu.

Iako temperature u namibijskoj pustinji mogu dosegnuti 50 stepeni, mrtvu močvaru posećuju brojni turisti tokom cele godine – peške, na kvadovima ili čak u balonu.

Jedan od mnogih razloga za obilazak mrtve močvare je da doživite izlazak ili zalazak sunca iznad ogromnih crvenih peščanih dina pustinje Namib. Nebo je tada među najjasnijim na planeti.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia