VEĆINU krajeva Srbije ovoga jutra okovaće mraz i magla. Tokom dana biće hladno i suvo, uz sunčane periode, dok se po kotlinama i dolinama Vojvodine može zadržati magla tokom dana. Minimalna jutarnja temperatura biće od minus 16, a maksimalna dnevna do dva u plusu. Početkom iduće sedmice slabiji mrazevi, temperature iznad nule, ali od utorka nas ponovo očekuju temperature ispod proseka za januar, uz prolazno naoblačenje i moguć slab sneg. Led će i dalje praviti probleme na Dunavu i ostalim rekama.

U Beogradu danas jutarnji mraz i magla s temperaturama od osam ispod nule, a sunčanim intervalima po podne i maksimalnih minus dva stepena Celzijusova. Slično je i u Nišu. I Užički regon okovaće jutarnji mraz, a po podne će ogrejati januarsko sunce. Po kotlinama će se, međutim, zadržati magla tokom većeg dela dana. Temperature će ići od minus 12 do plus jedan u sunčanim predelima, dok će na Zlatiboru i Tari biti do dva ispod nule. U Vojvodini će najviše sunčanih sati biti u Banatu, dok će u Sremu i Bačkoj najveći deo dana proći pod maglom. Jutarnja temperatura od minus 15, a maksimalna do nula stepeni.

– U nedelju ujutru ponovo jak mraz i magla, a tokom dana sunčani periodi uz manji porast dnevne temperature – kažu u “Meteosu”. – U pomoravlju i podunavlju jugoistočni vetar će rasterati maglu i sumaglicu. Početkom iduće sedmice očekuju nas slabiji mrazevi, a dnevna temperatura nekoliko stepeni iznad nule. U utorak i sredu opet hladnije i oblačno uz moguć slab sneg u centralnim i južnim predelima. Na severu ostaje suvo. I u četvrtak suvo uz jutarnje mrazeve.