Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Moramo li biti simetrične, da bismo bile lepe?
Company Lepota i zdravlje Proizvodi

Moramo li biti simetrične, da bismo bile lepe?

Moramo li biti simetrične, da bismo bile lepe?

U svetu gde se lepota posmatra na način “LEPO ZNAČI SIMETRIČNO”, zaista nije lako biti lep


Ako tome pridodamo neprestana upozorenja da moramo ostati večno mlade -u ozbiljnom smo problemu. Dakle, moramo da imamo simetrično telo i lice i nikad ne ostarimo?

 

Da li se i vi poput mnogih žena pred ogledalom pretvarate u strogog kritičara?

Pažljivo posmatrate svoje lice i telo i nalazite bezbroj osnova za nove nesigurnosti…Često se i upoređujemo sa poznatim lepoticama. Prosto se obradujemo kad paparazzi objave fotografiju na kojoj se vidi da je slavna osoba zapravo samo čovek, s celulitom, ožiljcima, nesavršenim telom i aknama. Kada malo bolje razmislimo, možda je upravo to glavna stvar koja nas povezuje. Nesavršenosti! Samo što njih te nesavršenosti čine prepoznatljivim, a nas nesigurnim.

Opterećujemo se onim što nam nedostaje, pokušavamo da sakrijemo životne priče koje su nas oblikovale u ženu kakva smo danas. Dvodelni kupaći kostim smo odavno odbacile, jer otkriva mali ožiljak na stomaku koji nas podseća na dan koji nam je doneo neizmernu sreću.

Svaka žena ima nešto čime odstupa od opšteg poimanja lepote. A upravo nas to čini zanimljivim i jedinstvenim. Osobenost zbog koje smo očaravajuće, zavodljive i koketne, u svom omiljenom Lisca donjem vešu.

Podsetimo, još je Coco Chanel davno rekla:
“Da bi bila nezamenljiva, moraš uvek biti drugačija”.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia